Kristin Hide Truelsen blir ny daglig leder ved Myklebust Verft. Det opplyser verftet om i en pressemelding mandag.

Truelsen, som kommer fra stillingen som verftsleder i Brunvoll Volda, starter i den nye lederjobben i august.

– Jeg ser virkelig frem til å komme på plass. Myklebust har en god posisjon i markedet, innenfor både nybyggingsaktivitet, ombygginger og vedlikehold. Myklebust har en svært erfaren og kompetent organisasjon, og det blir en glede å få lede en virksomhet, og et lag, som er blant verdens beste skipsbyggere, sier Truelsen i meldingen.

Kombinasjonsverftet Myklebust leverer nybygg, ombygginger, reparasjoner og service til kunder innen passasjer, offshore service, fiskeri og oppdrett.

– Kristin kjem til Myklebust med bred erfaring innen maritim næring, og har arbeidet med prosjekt både nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder Per-Christian Kroepelien Lillebø, ved Myklebust Verft.

Truelsen har en mastergrad i teknologiledelse, samt lang ledererfaring bak seg, opplyses det. Blant annet 15 års fartstid fra ABB sin avdeling i Ulsteinvik, der Truelsen senest var prosjektleder.

– Vi ser det også som en stor styrke at Kristin har relevant erfaring fra verftsnæringen. Hun startet sin karriere som sveiser ved Ulstein Verft, og har i tillegg vært ansatt nettopp på Myklebust, som produksjonsplanlegger tidlig på 2000-tallet, sier Lillebø.

I januar ble det klart at tidligere verftssjef Lars Conradi Andersen, tiltrådte som ny toppsjef i Rem Offshore.

Leiv Sindre Muren er i dag konstituert daglig leder. Han fortsetter i sin tidligere rolle som økonomi- og finanssjef, når Truelsen er på plass.