– I Polarkonsult har vi alltid vært opptatt av å være på forkant med utviklingen i bransjen og å levere de beste løsningene for våre kunder. Med Thomas Myhre i spissen er jeg sikker på at vi vil fortsette å være ledende innen skipsdesign og ingeniørtjenester, samtidig som vi tar på oss nye utfordringer, sier Sigmund Sørensen i en pressemelding.

Myhre kommer fra stillingen som salgs- og markedssjef i Harstad-selskapet, en jobb han har hatt siden 2022.

Han har lang fartstid fra maritim bransje, blant annet som daglig leder i NOR Maritime Service AS og som salgs- og markedssjef i NSK Ship Design.

Optimistisk

Polarkonsult er i dag et selskap som driver innen skipsdesign og ingeniørtjenester med fokus på arktiske forhold.

Tradisjonelle fiskefartøy og riksferjer var sammen med mindre lasteskip i mange år grunnlaget for driften av Polarkonsult. I dag er selskapet blant annet mer innrettet mot kommersielle fartøy på det globale markedet.

Påtroppende daglig leder Thomas Myhre er optimistisk med tanke på fremtiden.

– Jeg er beæret over å ta på meg denne nye rollen som administrerende direktør i Polarkonsult, og jeg er spent på mulighetene som ligger foran selskapet. Polarkonsult har en lang og vellykket historie, og jeg ser frem til å samarbeide med teamet for å fortsette leverer innovative løsninger til våre kunder, sier Myhre.

Ny strategi

I tillegg til skipsdesign har Polarkonsult også opplevd et voksende forretningsområde i engineering og dokumentasjon for energi-, olje- og gassmarkedet.

Et viktig satsingsområde fremover blir energi og autonomi. Havvindfartøy er skissert som ett av de sterkest voksende markedene for skipstjenester.

Autonomi er også på full fart inn i norske farvann gjennom helt eller delvis selvgående fartøy.

– Selskapet setter nå en ny strategi for å ta på seg flere prosjekter innen energi og autonomi, og Thomas Myhre vil være en nøkkelperson i denne satsingen, heter det i pressemeldingen.