Rem Power årets skip under internasjonal prisutdeling

OSJs årlige konferanse i London ga uttelling for Vard-konsernet med hele to priser.

Ronny Pål Kvalsvik i Rem Purus og Christian Utvik i Vard under prisutdelingen.
Ronny Pål Kvalsvik i Rem Purus og Christian Utvik i Vard under prisutdelingen.Foto: Vard

– Vi i Rem er stolte av å kunne dele denne prisen med alle som har bidratt, og gleder oss over at et dette er et ekte produkt fra den verdens ledende maritime klyngen på Sunnmøre, sier Lars Conradi Andersen, CEO i Rem Offshore i en pressemelding.

Rem Purus

Det var selskapets Vard-bygde «Rem Power», bygget for datterselskapet Rem Purus, som stakk av med prisen for årets offshore energi-fartøy under den årlige Annual Offshore Support Journal Conference i London.

Vard sin Ocean Infinity.Foto: Vard
Rem Power er skreddersydd for arbeid på havvindparker.Foto: Foto: Olav Thokle/ Fotomaritim

Dette betraktes som det største forumet for rederier, operatører, skipsbyggere, befraktere og leverandører i den globale OSV-sektoren.

Den andre prisvinneren i Vard-familien er Vards Oceans autonome Infinity-flåte. Dette er fartøy designet av Vard, bygget, utrustet, ferdigstilt og levert fra Vard Vung Tau i Vietnam.

Svært viktig pris

– Anerkjennelsen av Vardgruppen som en global designer og skipsbygger med en integrert verdikjede, er svært viktig for oss, heter det i en felles uttalelse fra de to visepresidentene for salg og markedsføring i Vard, Runar Vågnes og Christian Utvik.

For Rem Power heter det at «prisen går til eier, designer og byggherre av et offshore energifartøy som har satt bransjestandarder gjennom innovativ design og effektiv drift. Fartøyet er bygget ved Vard Shipyards Romania Braila og Vard Søviknes, og er designet av Vard.

Runar Vågnes i Vard.Foto: Vard

Rem Power er et dieselelektrisk og batterihybrid Construction Service Operation Vessel (CSOV), med rim drive-thrustere fra Kongsberg, og klargjort for Ocean Charger-prosjektet for lading i offshore vindparker.

– Prisen er en stor anerkjennelse til både designer, verft og rederi som sammen med en rekke innovative leverandører har utviklet Rem Power til et fartøy som har satt en ny standard innenfor konstruksjon og servicefartøy for havvind, Lars Conradi Andersen i pressemeldingen.

Ny daglig leder i Vard

Tidligere daglig leder i Vard Interiors, Riccardo Manilla, takker samtidig av og går til cruise-delen av Fincantieri-konsernet.

Det betyr opprykk for Birgit Aarseth, som har vært både avdelingsleder og visepresident for operasjoner i Vard-datteren.

– Birgit kommer med bred erfaring og et strategisk tankesett, og hun er en sterk etterfølger. Jeg tror at hun vil spille en viktig rolle i å drive innovasjon, fremme samarbeid og lede teamet vårt til nye høyder. Jeg stoler på at hun vil bidra betydelig til vår videre vekst, sier administrerende direktør i Vard, Alberto Maestrini i en pressemelding.

Aarseth selv spår hektiske tider i Vard.

– Kombinasjonen av alle nybyggene, ombyggingsprosjektene, den første kontrakten til Vard Interiors i USA og lansering av vårt eget design og produkt, har vi spennende og hektiske tider foran oss.

(Copyright)
Publisert 12. February 2024, kl. 08.44Oppdatert 12. February 2024, kl. 08.44