Venter rekordresultater: – Vi er godt rustet for fremtiden, sier toppsjefen

Myklebust Verft forbedrer resultatene etter underskuddsåret 2021.

Det gikk fra pluss til minus for Myklebust Verft i 2021. Nå har verftet hentet seg inn igjen.
Det gikk fra pluss til minus for Myklebust Verft i 2021. Nå har verftet hentet seg inn igjen.Foto: Myklebust verft

Myklebust Verft la bak seg et 2021 med stor omsetning og høy aktivitet, men utfordringer med nybyggingsprosjektene ga negative tall og et driftsresultatet på minus 91,8 millioner kroner.

Kombinasjonsverftet som leverer nybygg, ombygginger, reparasjoner og service til kunder innen passasjer, offshore service, fiskeri og oppdrett, har lagt bak seg et langt bedre 2022, og venter å servere rekordresultater når de legger frem fjorårets årsrapport.

– Det endelige resultatet er ikke helt klart, men vi kan si såpass at det blir et veldig bra overskudd, i tråd med det vi har signalisert gjennom året som har gått. Egenkapitalen er vunnet tilbake, og vi er i en fin posisjon for fremtiden, sier daglig leder Lars Conradi Andersen til Vestlandsnytt.

Gir seg på topp

Conradi Andersen ble ansatt som verftssjef i desember 2021, da han overtok etter Per-Christian Lillebø. Han kom fra stillingen som salgsdirektør hos Hav Design.

– Han har sittet i styret i Myklebust siden 2018, og har dermed nær kjennskap til Myklebust samt omfattende erfaring fra bransjen. Styret i Myklebust er glad for å få nytte Conradi Andersen sin kompetanse og erfaringsbakgrunn for å løfte selskapet videre, uttalte verftet ved ansettelsen.

I januar ble det klart at Conradi Andersen nå slutter hos Myklebust for å bli ny toppsjef i Rem Offshore.

Lars Conradi Andersen.Foto: Havyard Group

Høy aktivitet

Myklebust Verft har gjort flere tiltak for å unngå å havne på minussiden, i tillegg har selskapet hatt full ordrebok gjennom fjoråret.

– Det er flere faktorer. Vi har hatt en grundig gjennomgang av kostnadssiden, og den løpende driften er bedret og strammet opp. I tillegg har vi også fått mer uttelling på de større prosjektene våre, sier økonomisjef Leiv Sindre Muren til Vestlandsnytt.

Periodevis gjennom fjoråret har det vært over 700 personer i arbeid på verftet, ettersom det var et år med langt mer å gjøre.

– Akkurat nå er det 523 personer her på verftet. Vi har 145 fast ansatte, så de fleste er knyttet til underleverandører og andre som har oppdrag på et av våre prosjekt, informerer Andersen.

Rustet for fremtiden

Det er ventet noe lavere aktivitet for inneværende år.

– Vi er godt rustet for fremtiden, ikke minst med tanke på at vi har lagt bak oss et svært godt fjorår, sier Andersen.

Andersen går til ny jobb som toppsjef i Rem Offshore ved inngangen til andre kvartal. Verftet legger først frem årsrapporten i mars og april.

(Copyright)
Publisert 15. February 2023, kl. 04.32Oppdatert 15. February 2023, kl. 08.32