– Som verdens største og ledende ekspedisjonscruise-rederi er det viktig for oss å være først ute med ny teknologi og nye løsninger. Vi reiser i områder som Antarktis, Sør-Amerika, Nordvestpassasjen og Arktis. Der er raskere og mer stabil internettilgang viktig både for gjester, mannskap og skipene våre, sier CEO Asta Lassesen i Hurtigruten Expeditions i en pressemelding.

Satellitter i bane

Starlink er en bredbåndsløsning basert på et nettverk av satellitter i bane nærmere jorden. Dette skal gi bedre dekning og fart i områder som i dag sliter med tilkobling. Hurtigruten Expeditions kombinerer Musk-teknologien med tradisjonelle satellitter og tradisjonell 4G- og 5G-dekning der dette er tilgjengelig.

Elon Musk
  • Elon Musk er en amerikansk fysiker, ingeniør, oppfinner og forretningsmann.
  • Han er mest kjent for å grunnlegge betalingssystemet PayPal, elbilprodusenten Tesla Motors og romtransportselskapet SpaceX.
  • Nylig kjøpte Musk mikroblogg-tjenesten Twitter for rundt 44 milliarder dollar.
  • Elon Musker også styreformann i selskapet SolarCity, et datterselskap av Tesla, som er en ledende leverandør av systemer for solenergi i California.
Kilde: snl.no
Starlink Wifi er installert på MS Roald Amundsen. Foto: Oscar Farrera / Hurtigruten Expeditions

På nett i Antarktis

Med svært «avsidesliggende» områder som del av ekspedisjonskartet, har det vært nødvendig for Hurtigruten å tenke nytt. Starlink skal etter planen åpne for nettdekning i antarktiske farvann en gang før jul.

Hurtigruten
  • Hurtigruten-konsernet har røtter tilbake til 1893, da Vesteraalens Dampskipsselskap satte en dampbåt i trafikk mellom Trondheim og Hammerfest, etter å ha vunnet et statlig anbud.
  • Hurtigruten AS transporterer post, gods og passasjerer langs norskekysten mellom Bergen og Kirkenes. Dagens selskap ble stiftet i 2007.
  • Konsernet er organisert i de tre enhetene Hurtigruten Norge, Hurtigruten Expeditions og Hurtigruten Group.
  • Det britiske Investeringsfondet TDR Capital har siden 2014 vært største eier.
  • Hurtigruten Expeditions leverer ekspedisjonscruise verden over, med destinasjoner som Alaska, Antarktis, Grønland, Karibia og Svalbard
Kilde: snl.no/hurtigruten.no

– Det betyr at vi ikke bare er i forkant av resten av cruiseindustrien. Vi er også i forkant av utviklingen. I det øyeblikket Starlink åpner for maritim dekning i Antarktis og Arktis, er vi klare til å koble oss på, sier Lassesen.

Å få internettdekning blant annet i Antarktis blir en mulighet med den nye teknologien. Foto: Oscar Farrera / Hurtigruten Expeditions