«Ingen» slutter hos denne leverandørbedriften

I snitt jobber hver ansatt i 13 år. Frafallet er minimalt. Hver ansatt jobber i snitt 13 år i bedriften. Mange har adgangskort fra tidlig 2000-tall rundt halsen.

Brunvoll er blant de maritime selskapene i Norge som tiltrekker seg flest folk. Samtidig er det få som slutter når de først er kommet innenfor dørene.
Brunvoll er blant de maritime selskapene i Norge som tiltrekker seg flest folk. Samtidig er det få som slutter når de først er kommet innenfor dørene.Foto: Brunvoll

Marthe Outzen, konserndirektør HR og kommunikasjon i Brunvoll, har tatt 160 nyansatte i hånden til så langt i 2023–2024.

Hun er etter all sannsynlighet den HR-sjefen i maritim bransje som ansetter flest folk.

– Det er selvsagt utrolig kjekt ta imot nyansatte. I disse tider er det et privilegium, sier hun.

Kontrakter ramler inn

Romsdalsbedriften hanker inn nasjonale og internasjonale kontrakter og nyansatte i rekordfart.

Men det har ikke alltid vært slik. Hun understreker at én ting er viktig uansett opptur eller nedtur i selskapet:

Hver ansatt jobber i snitt 13 år i bedriften. Mange har adgangskort fra tidlig 2000-tall rundt halsen.

Marthe Outzen, HR-sjef Brunvoll

– Vi kan alt om dårlige tider også. Det viktigste for oss er menneskene. Og for oss er det mer enn en klisjé som nevnes i årsrapporten. Vi har kanskje noen av de mest trofaste ansatte innen maritim bransje i Norge. Det har tatt tid, kostet penger – men det er at arbeid som vi er veldig stolt av, sier hun til Kystens Næringsliv.

Hun legger til at det er «lett» å ansette folk. Det er mer krevende å «holde på dem» slik at de blir en ressurs over tid.

Hver ansatt jobber i snitt 13 år i bedriften. Mange har adgangskort fra tidlig 2000-tall rundt halsen.

– Vi har ofte planer fem–seks år fram i tid. Det å beholde dyktige ansatte er utrolig viktig for stabiliteten og ressursplanleggingen sier hun.

Hun forteller videre at 42 prosent av de ansatte er under 40 år, og 22 prosent er under 30 år – og at dette sier mye om en «ungdommelig bedrift».

Ungdommelig stil

Det er en styrke i en tid hvor endringer skjer fort, sier HR-sjefen.

– Det er selvsagt et pluss at vi er populære på arbeidsmarkedet blant nyutdannede. Samtidig prøver vi å få til en god miks av eldre, erfarne arbeidstakere som kan overføre kunnskap også. Men ikke minst er kjekt å registrerer i alle medarbeiderundersøkelser at Brunvoll-ansatte er stolt av arbeidsplassen sin og føler at de jobber med de fremste innen teknologi. Har vi dette på plass, blir ansatte lenge, sier hun.

Marthe Outzen. HR-sjef i Brunvoll.Foto: Brunvoll.

Brunvoll er særdeles aktive på karrieredager i regi av fylkeskommunen. Samtidig er de blant de bedriftene langs kysten som tar inn flest lærlinger innen blant annet automasjon.

– I dag har vi 34 lærlinger. Det fylles stadig på. Målet er selvsagt at mange av de unge blir værende når de har fått grundig opplæring og fått fagbrevet i hendene, eller kommer tilbake etter høyere utdanning, sier Outzen.

Samtidig er det en tradisjon i selskapet at overskudd skal utbetales i bonuser til ansatte.

Bonus til alle mann

– Alle får. Vi hadde rundt 540 medarbeidere i konsernet i fjor. Hver ansatt fikk 10 000 kroner for innsatsen i år. I alt blir det drøyt sju millioner, inkludert feriepenger og arbeidsgiveravgift. Bonuser går til alle; uansett om man er fast ansatt, lærling, eller har nylig har startet hos oss.

– Til og med de som nettopp har sluttet får utbetalt bonus, sa konsernsjef Kåre Øyvind Vassdal til Kystens Næringsliv før jul i fjor.

Etter et 2024 som har gått over forventning, ligger det an til bonus også i år.

– Vi tiltrekker oss ikke folk alene på grunn av en bonus. Langt der ifra, smiler HR-sjefen.

Før hun legger til:

– Men det sier litt om hvordan vi vil oppfattes som selskap; raus og inkluderende, sier Outzen.

(Vilkår)
Publisert 20. September 2024, kl. 03.23Oppdatert 21. September 2024, kl. 12.44
Brunvoll