100 millioner fikk Karsten Moholt over på nye hender

Det er IKM Gruppen som har kjøpt opp både det opprinnelig bergensbaserte selskapet og Aquamarine.

Karsten Moholt er igjen på nye hender.
Karsten Moholt er igjen på nye hender.Foto: Karsten Moholt
For knappe to uker siden gikk konsernsjef i Karsten Moholt AS av og over i jobben som verftsdirektør på Aker Solutions Stord.
Arne Hammer.Foto: Karsten Moholt
Nå følger nyheten om at de to selskapene Aquamarine og Karsten Moholt følger med på lasset når IKM Gruppen kjøper resten av det Hitecvision-eide Moreld AS. Det er Stavanger aftenblad som melder dette.

Nå er alt solgt

Moreld-gruppen er tidligere solgt stykkevis og delt, med 20 selskap alt i alt.

«Bergensbedriften» Karsten Moholt, som for lengst har havnet både på Askøy, i Stavanger og i Harstad, har spesialisert seg på leveranse og service av fremdriftssystemer til maritim sektor. I 2009 fikk Linn Moholt familieselskapet gjennom 63 år i fanget etter at både faren og broren omkom i en ulykke.

Under hennes ledelse ble det et massivt oppsving i familiebedriften. Karsten Moholt kunne øke staben fra 150 til 230 ansatte, og omsetningen steg også med 100 millioner kroner til 300 millioner kroner.

I 2018 solgte hun selskapet ut av familien, etter at oljenedturen hadde preget en hel bransje og samtidig åpnet øynene for ny satsing gjennom nye eiere. Så langt har selskapet vist negative tall.

I Aftenbladets artikkel omtales selskapet som «en av de lekreste bitene av bergensk næringsliv». IKM Gruppen omfatter hele 3500 ansatte, og omsetter for 8 milliarder kroner.

(Copyright)
Publisert 22. February 2024, kl. 12.01Oppdatert 22. February 2024, kl. 12.14