Aqua Seawork bestiller Progreen design på Fosen Yard

Aqua Seawork har inngått kontrakt på bygging av en 28 meter hybrid arbeidsbåt.

Aqua Seawork har bestilt ny arbeidsbåt designet av Progreen. Båten skal bygges på Fosen Yard.
Aqua Seawork har bestilt ny arbeidsbåt designet av Progreen. Båten skal bygges på Fosen Yard.Foto: Illustrasjon

Båten skal bygges på Fosen Yard.

Det nye fartøyet, som får navnet Aqua Queen, skal leveres i mai 2025. Fartøyet blir utstyrt med en batteripakke på 1050 kWh, Power Management System og er tilrettelagt for tilkopling til landstrøm.

Hybrid framdriftssystem gir mindre bruk av fossilt drivstoff, mindre miljøgasser og lavere driftskostnader. I tillegg gir dette betydelig mindre vibrasjoner og støy i fartøyet.

I tillegg vil fartøyet blant annet være utstyrt med lugarplass for 10 personer over hoveddekk for 24 timers drift, lager/RSW-tank på 100 m³, 3 kraftige vinsjer og tre kraner.

– Med 24 timers drift, er det viktig for oss i Aqua Seawork å tenkte komfort for mannskapet. For oss er mannskapet nøkkelen til suksess, som gir oss muligheter til å videreutvikle vårt selskap, sier Arne Magnar Guttelvik i Aqua Seawork.

Kjekt med lokalt samarbeid

– Vi er veldig fornøyde med å kunne inngå kontrakt med Aqua Seawork om bygging av et avansert og framtidsrettet servicefartøy her på Fosen Yard, sier verftets CEO, Anders Straumsheim.

Han legger til:

– Og det er virkelig kjekt å være med på et prosjekt der alle involverte parter er norske – litt ekstra stas at både verft og rederi holder til på Indre Fosen.

(Copyright)
Publisert 24. November 2023, kl. 08.14Oppdatert 24. November 2023, kl. 08.14