Blackout kan være årsaken: Lasteskip krasjet inn i brygge

Lastebåten Silver Pearl krasjet inn med akterenden av skipet på terminalkaien i Måløy sentrum. - Ingen mistanke om rus, sier politiet.

Silver Pearl bakket inn i terminalkai på Måløy.
Silver Pearl bakket inn i terminalkai på Måløy.Foto: Silver Sea

- Vi har tatt avhør av mannskapet, inkludert promillekontroll. Det er ingen grunn til å mistenke noe ulovlig. Det er heller ingen personskader hos mannskapet, men skader i betongen på kaien, sier politioverbetjent Morten Hagen til Kystens Næringsliv.

Hagen har vært innsatsleder på stedet i ettermiddag.

Skipet tilhører Silver Sea, og er etter alt å dømme lastet med frossen fisk.

Skipet er drøyt 95 meter langt. Ifølge Fjordenes Tidende var skipet i ferd med å kaste anker på vei bakover, men klarte altså ikke å stoppe i tide.

Politioverbetjent Morten Hagen har vært innsatsleder på stedet.

– Det som vi har fått opplyst nå, i innledende fase av etterforskningen, er at skipet har hatt en såkalt blackout, eller et strømbrudd da det skulle gå fra kai. Det betyr at skipet automatisk slår på full bakking. Men det foreligger ingen fasit på nåværende tidspunkt, opplyser Hagen.

Skipet blir liggende til kai inntil Sjøfartsdirektoratet gir klarsignal til å seile videre.

– Hva skjer nå?
Avhør er unnagjort. Nå fortsetter vi i samarbeid med Sjøfartsdirektoratet den videre etterforskningen. Sjøfartsdirektoratet vil nå undersøke båten nærmere med ansatte og rederiet, sier Hagen til Kystens Næringsliv.
(Copyright)
Publisert 22. June 2024, kl. 14.45Oppdatert 23. June 2024, kl. 09.12