Brunvoll og Vard hjelper japansk reder-gigant

Brunvoll skal levere framdrifts- og manøvreringssystem til det japanske rederiet Toyo. Moldenserne fikk god hjelp av gode venner i Vard.

Brunvoll-kontrakt med Toyo.
Brunvoll-kontrakt med Toyo.Foto: Vard design

– Vi håper på et langvarig japansk partnerskap, sier Brunvolls visepresident salg Bernt Rune Riksfjord.

Det er ikke offisielt hvor mye kontrakten er verdt. Men at denne avtalen er god, er det ingen tvil om.

Japan skal bort fra kull. Det krever norsk teknologi, Vard har designen og skal bygge det avanserte kabelleggingsfartøyet til det japanske rederiet Toyo. Nå er Brunvoll også kommet på banen.

Det hele takket være god hjelp fra gode samarbeidspartnere i Vard som fikk avtalen med japanerne først – og introduserte dem for Brunvoll.

Fartøyet blir150 meter langt og 28 meter bredt, med en kabelkapasitet på 9000 tonn.

Skroget vil bli bygget ved Vards verft i Tulcea i Romania før det slepes til et av Vards verft i Norge for videre utrustning. Fartøyet skal leveres i andre kvartal 2026.

Fra Vard til Brunvoll

Bernt Rune Riksfjord, salgsdirektør hos Brunvoll, er godt fornøyd med med at japanerne valgte dem til å ta seg av framdriften og manøvreringen til fartøyet.

– Først av alt, velkommen til Toyo Construction som ny kunde hos Brunvoll og takk til Vard for å introdusere dem for oss i dette prosjektet. Japan har som mål å bli verdens største produsent av energi fra offshore vind, og planlegger å bygge opp en kapasitet på 10 gigawatt innen 2030. Der skal vi hjelpe dem, sier Riksfjord.

Han legger til at Brunvoll håper at dette fartøyet kan bidra til å gjøre Toyo Construction til en nøkkelspiller i Japans overgang til fornybar energi.

Bernt Rune Riksfjord.Foto: Brunvoll

– Jeg håper også at denne kontrakten er starten på et langvarig partnerskap, sier Riksfjord.

Toyo Construction er et japansk entreprenørselskap som jobber med anlegg og byggeprosjekter både nasjonalt og internasjonalt.

Selskapet eier forskjellige arbeidsfartøyer og bygger et bredt spekter av prosjekter som konteinerterminaler og marine flyplasser.

Målet med dette fartøyet er å utvide virksomheten deres innen offshore-vindsegmentet.

(Copyright)

Du vil vel ikke gå glipp av noe?

Kystens Næringsliv har nyhetsbrev. Redaksjonssjef Arvid Steen oppdaterer deg ukentlig på det viktigste som skjer i maritim industri og leverandørnæring.
Meld deg på nyhetsbrevet
Publisert 18. January 2024, kl. 04.02Oppdatert 18. January 2024, kl. 14.32