Det familieeide industriselskapet Brunvoll har inngått en kontrakt med Westcon Yards i Ølensvåg for å levere et omfattende utvalg av produkter til et nytt pelagisk fiskefartøy for M. V. Quantus Limited og Peter & J. Johnstone Limited i Storbritannia.

Fartøyet er designet av Salt Ship Design.

Leveransen inkluderer den opptrekkbare azimuth combi-thrusteren, som blir standard for nye fiskebåter.

Brunvolls leveranse til Quantus omfatter fremdrift, reduksjonsgir, BruCon-kontrollsystem, aktre tunnel-thruster, og en opptrekkbar kombinert azimuth- og tunnel-thruster forut.

Kundene M. V. Quantus Ltd. og Peter & J. Johnstone Ltd. har også tidligere installert Brunvoll-thrustere i sine fiskefartøy.

Kombi-thrusteren fungerer som tunnel-thruster i øvre posisjon og nedsenket som azimuth manøvrerings- og propulsjonsenhet.

Den skal gi ekstra manøvrerbarhet ved kai og øker thrust under fiskeoperasjoner i røft vær, samtidig som den bidrar til redusert drivstofforbruk, heter det fra selskapet.

Quantus, en pelagisk tråler, vil fokusere på lave utslipp og høy fiskekvalitet ut fra Peterhead, en av Europas største hvitfiskhavner.

Du vil vel ikke gå glipp av noe?
Kystens Næringsliv har nyhetsbrev. Redaksjonssjef Arvid Steen oppdaterer deg ukentlig på det viktigste som skjer i maritim industri og leverandørnæring.