Corvus åpner sin første batterifabrikk i USA

Det bergensbaserte selskapet blir trolig en viktig brikke i elektrifiseringen av Washington-regionen, der transport i dag står for 44,9 prosent av CO2-utslippene.

Corvus Energy sin nye fabrikk i Fairhaven, nord for Seattle.
Corvus Energy sin nye fabrikk i Fairhaven, nord for Seattle.Foto: Corvus

– Hver gang en guvernør kan feire et nytt selskap som ikke har store, røykfylte skorsteiner som kommer ut av det … det er gledelig, sa guvernør Jay Inslee underåpningen av fabrikken.

Mandag ble Corvus Energy sin første fabrikk i USA åpnet, med champagne og næringslivstopper på besøk, ifølge Washington-avisen Cascadia Daily News. Fabrikken ligger i Fairhaven, nord for Seattle.

Fra før har området en gryende clean tech produksjonshub, med en produsent av elektriske busser og en solcellepanelprodusent, i tillegg til en sterk lokal marin klynge. Med Corvus har regionen nå også en produsent av marine batterier.

Guvernøren har selv vært på Norgesbesøk, og testet ut batteridrevne ferger.

– Jeg har sett dette batteriet i drift i ferger i Norge. Jeg reiste på en av dem i september i fjor. Det var vakkert, stille, rent. Det er ingen vibrasjon. Det er en fantastisk teknologi. Det er bevist. Det virker. Det er ingen grunn til å ikke bruke det, sa Inslee til Cascadia Daily News.

Nå står Washingtons fergeflåte for tur til å bli elektrifisert, mens Corvus' fabrikk snart står klar for batteriproduksjon.

(Copyright)
Publisert 24. January 2023, kl. 08.59Oppdatert 24. January 2023, kl. 08.59