Det børsnoterte selskapet med rundt 4000 ansatte kunne nylig legge fram svært gode resultater. Bare i tredje kvartal omsatte Austevoll-rederiet for 3,3 milliarder kroner.

Stor kapasitet

Med Subsea7 har DOF sikret seg en tidsleieavtale for Skandi Acergy, et konstruksjonsfartøy med store kapasiteter, ifølge en børsmelding fra selskapet.

Avtalen gir DOF en solid backlog på minst 18 måneder, estimert til en verdi mellom 85 og 105 millioner dollar. Oppstarten av kontrakten er planlagt å finne sted i første kvartal 2025, etter at fartøyet har fullført sine nåværende forpliktelser.

Skandi Acergy ble bygget i 2008, og er utstyrt med en kraftig 400 tonns kran og har et imponerende 2000 kvadratmeter stort dekk. DOF vil operere to ROV-systemer på fartøyet som en del av kontrakten med Subsea7.

Avansert fartøy

I tillegg har DOF Group inngått en avtale med Maersk Supply Service for å leie inn «Maersk Installer» i en fast tidsleieavtale på to år, med muligheter for forlengelse. Oppstarten av denne avtalen er planlagt mot slutten av første kvartal 2024.

«Maersk Installer». Foto: MAERSK SUPPLY SERVICE

Maersk Installer, levert i 2017, er et moderne konstruksjonsfartøy og regnes blant de nyeste og mest avanserte subsea-fartøyene på markedet. Med en 400 tonns og en 100 tonns kran, samt DP3, SPS, blir fartøyet sett på som en ideell tilvekst til DOF Group Fleet.

DOF Group ser ifølge børsmeldingen fram til å tilby disse moderne fartøyene til kunder over hele verden og derved styrke sin posisjon som en ledende aktør innen subsea-tjenester. Avtalene markerer viktige milepæler for selskapet, heter det videre.