Fabrikken valgte bort Kina: Skrev kontrakt med naboen

Corvus lette verden rundt etter viktige plastdeler til sine batteripakker. Men i nabobygget hadde en plastfabrikk det de trengte.

Videoen over viser den korte avstanden mellom naboene, og Corvus' sin robot som tar imot plastdelene (Video: Ketil Svendsen)

For å pakke inn Corvus' avanserte batterikomponenter trenger man plastdeler. Disse må spesialbestilles.

Inntil nylig ble delene bestilt fra Kina.

Fredrik Witte viser fram plastdelene fra naboen Bergen Plastics. Uten disse delene fungerer ikke batterikomponentene fra Corvus.Foto: Corvus

Det var før Corvus Energy oppdaget at Bergen Plastics på andre siden av veien til hovedkontoret på Midtun i Bergen kunne levere samme delen. Til samme pris.

Corvus kan i teorien kjøre en truck over til naboen og hente delene. (Se bildet under).
Corvus Energy har fabrikken sin nede til venstre. Bergen Plastics kun noen sekunders kjøretur unna.Foto: Gule sider.no

Halv million plastenheter

Dermed ble det ny plastkontrakt.

Og det er ikke små mengder som skal til. Når produksjonen går, trengs 120 deler i timen, 70 timer i uken.

Det var innkjøpsansvarlig hos Corvus veldig fornøyd med:

– For å sikre konkurransedyktige priser og høy kvalitet, leter Corvus Energy hele tiden etter alternative leverandører, sier Geir Holberg, innkjøpsansvarlig hos Corvus Energy.

Komponenten det er tale om har en viktig funksjon i batteripakken. Corvus Energy har estimert et årlig produksjonsvolum på over en halv million enheter.

To gode naboer

– Det er med stolthet vi kan bekrefte at et samarbeid med vår nærmeste nabo, Bergen Plastics, nå er kronet med suksess, sier administrerende direktør i Corvus Energy, Fredrik Witte, til Kystens Næringsliv.

Les også: Corvus fikk 300 millioner fra Toyota:

Corvus og Bergen Platsics signerte en langsiktig rammeavtale tidligere denne uken.

Selskapet regner med at kontrakten i første omgang har en verdi på èn millioner kroner - årlig.

I tett samarbeid har selskapene utviklet grunnlaget for at en viktig komponent i batteripakkene kan produseres i Bergen.

– Gjennom dialogen med ingeniørene hos Corvus Energy, har vi også evnet å forbedre produktet, understreker Jan Atle Ellingsen, direktør ved Bergen Plastics.

Ikke økte utgifter i platsproduksjonen

Med fokus på redusert karbonavtrykk i forsyningskjeden, kan man neppe tenke seg lavere avtrykk enn hva man avsetter i forflytningen mellom to adresser i Sandbrekkevegen i Bergen.

Råvarene som inngår i det ferdige produktet utgjør den største kostnadsandelen i det ferdige produktetkjøpes i et internasjonalt marked.

Det er lite som skiller den ene produsenten fra den andre hva angår råvarekost.

Produksjonsprosessen er i stor grad automatisert, følgelig vil den tradisjonelle ulempen med høye lønnskostnader ikke være avgjørende for valg av leverandør.

Mye viktigere er kvalitet i produksjonsprosessen, forteller administrerende Corvus-direktør, Fredrik Witte.

– Her opplever vi i Corvus Energy at Bergen Plastics er svært konkurransedyktig, sier Corvus-sjefen til Kystens Næringsliv.

(Copyright)
Publisert 22. April 2024, kl. 02.41Oppdatert 22. April 2024, kl. 08.43