Fikk rammeavtale med Forsvaret til 600 millioner

GMC er gjennom GMC Yards AS tildelt rammeavtale med Forsvaret om klassing og vedlikehold av Forsvarets logistikkfartøy KNM «Maud».

KNM Maud skal nå oppgraderes av selskapet GMC Yards.
KNM Maud skal nå oppgraderes av selskapet GMC Yards.Foto: GMC

Rammeavtalen har en varighet på sju år inkludert opsjoner, og har en totalramme på 600 MNOK.

Partene har inngått Rammeavtale for levering av skipstekniske vedlikeholdstjenester, reparasjoner, oppgraderinger og modifikasjoner til KNM «Maud».

–Denne tildelingen er vi veldig stolte av, og samtidig bekrefter den vår posisjon som en handlekraftig og komplett maritim servicepartner som nå også Forsvaret har tillit til kan løse deres behov. Vi ser med glede fram til et strategisk samarbeid med Forsvaret i årene framover, sier konsernsjef i GMC Thomas A. Vang i en pressemelding.

Konsernsjef i GMC, Thomas A. Vang.Foto: GMC

I første omgang skal KNM «Maud» gjennom klassefornyelse.

Største i flåten

KNM «Maud» er Sjøforsvarets logistikkskip og har en betydelig kapasitet. Fartøyet er det største i Sjøforsvarets flåte.

Rammeavtalen skal bidra til å styrke Forsvarets operative evne og beredskap gjennom økt kapasitet for vedlikeholds- og oppgraderingstjenester, og tilhørende ingeniørstøtte ved å gi Forsvaret tilgang til slike tjenester i fred, krise, konflikt og krig.

Rammeavtalen skal muliggjøre gjennomføring av skipsteknisk vedlikehold på fartøyet slik at dette tilfredsstiller krav i henhold til DNV-klasse.

(Copyright)
Publisert 17. October 2023, kl. 10.48Oppdatert 17. October 2023, kl. 10.48