Forhandlinger fullført: Nå har kreditorene tatt over 100 prosent av Dof

Datterselskapene vil ikke bli påvirket av konkursen i Dof asa.

Advokat Egil Horstad, bostyrer i Dof.
Advokat Egil Horstad, bostyrer i Dof.Foto: Paul S. Amundsen

Fredag kom børsmeldingen om at avtalen mellom kreditorene i konkursrammede Dof asa og boet er sluttført.

Avtalen om videre drift betyr at kreditorene overtar 100 prosent av eierskapet i selskapet New Dof asa, som erstatter Dof asa som holdingselskap i Dof-sfæren.

Stemte ned forslag

Avtalen som nå er sluttført ble presentert allerede samme dag som Hordaland tingrett åpnet konkurs i Dof asa.

Etter år med økonomisk der selskapet blant annet ikke hadde nedbetalt gjeld, mente kreditorene at turen til tingretten ikke var til å unngå.

En redningsplan, som ville gi aksjonærene fire prosent av «nye» Dof, hadde i forkant blitt nedstemt. Det samme ble rekonstruksjonsplanen hvor aksjonærene ville fått 1 prosent.

23 milliarder i gjeld

Dof-konsernet hadde da en gjeld på 23 milliarder kroner. Morselskapet skyldte 950 millioner kroner av dette, pluss at det hadde garantert for rundt 10 milliarder kroner av gjelden i konsernet.

Det var også to milliarder kroner i ubetalte renter som påløp etter Dofs avtale om betalingspause for en betydelig del av gjelden.

«Hverken selskapet eller konsernet er per dag i stand til å betjene den samlede gjelden, en situasjon som har vedvart over lengre tid», skrev retten i forbindelse med konkursen.

Anket konkursen

Bjarte Brønmo, tidligere styremedlem og aksjonær i Dof asa, har anket konkursen. Han mener selskapet er levedyktig, og at det hele handler om et kreditorkupp.

Han ønsker å få utført en solvensvurdering av selskapet.

Vi har fått nyhetsbrev!

Redaksjonssjef Stig Erik Elliott oppdaterer deg ukentlig på det viktigste som skjer i maritim industri og leverandørnæring.
Meld deg på nyhetsbrevet
– Dof er solvent. Det blir bevist gjennom restruktureringsavtalen der gjeld konverteres til aksjer og noen kreditorer går inn og overtar selskapet. Det ville de aldri gjort om selskapet ikke var levedyktig, har Brønmo uttalt til Kystens Næringsliv.

Bostyrer Egil Horstad har hele veien jobbet videre med kreditoravtalen som skulle sikre ny drift, uavhengig av konkursanken.

– Om ikke Dof asa ble slått konkurs, ville konkursen der forplantet seg nedover i systemet og veltet all aktivitet i Dof, har Horstad uttalt til Kystens Næringsliv.
(Copyright)
Publisert 27. March 2023, kl. 06.19Oppdatert 27. March 2023, kl. 06.55