Etter oppkjøpet av elektroselskapet Elektro og Ventilasjon AS endres virksomhetens navn til Frydenbø Industri Tromsø AS.

Klar strategi

– Vi merker økende etterspørsel i nord og ser frem til å kunne tilby eksisterende og nye kunder enda bedre tilgjengelighet gjennom etableringen i Tromsø, sier Per Jarle Røyrvik, leder for Frydenbø Industri, i en pressemelding.

Per Jarle Røyrvik, leder for Frydenbø Industri (t.v.), sammen med Håkon Brox og Tor Espen Myrvoll. Foto: Privat

Overfor Kystens Næringlisv har Røyrvik tidligere vært klar på at konsernets strategi går ut på ekspandere langs kysten for å få flere ben å stå på i det grønne skiftet.

– For oss handler det om å styrke oss som one stopp-shop. Vi er gode på blant annet skipsmotorer og fremdriftssystem. Nå ønsker vi å være til stede i hele verdikjeden også gjennom installasjon og ombygging, har Røyrvik påpekt.

Lokale eier med

De siste årene har Frydenbø kjøpt verftsvirksomhet på tre lokaliteter i Nord-Norge og endret navn på bedriftene, som nå heter Frydenbø Industri Blokken, Frydenbø Industri Øksfjord og Frydenbø Industri Havøy.

En annen del av strategien har vært å få lokale eiere med på laget etter oppkjøpet. Dette er også tilfelle med nye Frydenbø Industri Tromsø. Frydenbø-konsernet har en eierandel på 70 prosent, de tidligere eierne har 30 prosent.

– Det var også helt naturlig for oss å be Håkon Brox og Tor Espen Myrvoll, om å bli med på eiersiden i den nye satsingen. Dette gir oss de beste forutsetninger for å lykkes og en modell som vi har hatt suksess med tidligere, sier Per Jarle Røyrvik.

Suksess i Blokken

Flere av verftsoppkjøpene har allerede gitt resultater i form av pluss i regnskapet der det tidligere gikk tungt.

Etter konkursen i familieverftet i Blokken doblet Frydenbø Industri Blokken i fjor omsetningen og leverte et overskudd på 1,8 millioner kroner.

Overgang fra nybygg til ombygging har vært en del av suksessen i Blokken. Per Jarle Røyrvik sier at oppkjøpet i Tromsø også må sees i sammenheng med ombyggingstrenden.

– Vi merker økende etterspørsel i nord. . Med et økende fokus på bærekraft ønsker flere aktører å konvertere konvensjonelle anlegg over til elektriske. Det blir derfor strategisk viktig å sikre seg denne kompetansen i en veldig spennende region, sier han.