Geir Bjørkeli gir seg i Corvus Energy

Geir Bjørkeli trekker seg fra rollen som administrerende direktør i Corvus Energy. Han vil trolig fortsette i stillingen frem til årets slutt, melder selskapet i en pressemelding.

Geir Bjørkeli i Corvus Energy.
Geir Bjørkeli i Corvus Energy.Foto: Ketil Svendsen

Bjørkeli har ledet batteri- og hydrogenteknologiselskapet Corvus Energy i over fem år, og har i denne perioden både bygget opp selskapet i det norske og utenlandske markedet, i tillegg til å gjennomføre oppkjøp, kontor- og fabrikketableringer og samarbeid på tvers i ulike næringer.

Geir Bjørkeli på talerstolen.Foto: Ketil Svendsen

Han har samtidig vært en uttalt stemme på vilkår og rammevilkårene i den maritime næringen, ikke minst i sin lederrolle i Maritim bransjeforening, og som styremedlem i NCE Maritime Clean Tech.

– På tide med ny leder

– Etter å ha ledet Corvus i fem og et halvt år, tror jeg det er på tide at selskapet får en ny leder. Sammen med resten av teamet har jeg dedikert omfattende innsats for å løfte Corvus til en fremtredende, grønn industribedrift innen den maritime sektoren. Selskapet fortsetter å oppleve betydelig vekst, med forsyningsproblemer løst etter pandemien og rekordhøy ordreinngang. Derfor tror jeg nå er et passende tidspunkt for et lederskifte, sier Bjørkeli i meldingen.

Batterigiganten på Nesttun i Bergen har siden Bjørkeli tok roret i bedriften i 2018 mer enn tidoblet omsetningen, og ifølge egne tall bidratt til karbonkutt i størrelsesorden 10 millioner tonn.

Solid erfaring

Bjørkeli hadde selv 25 år med maritim erfaring, en MBA i shipping, offshore og finans, da han ble administrerende direktør i Corvus Energy i januar 2018.

– Geir har guidet Corvus gjennom en eksepsjonell vekstperiode, og har posisjonert selskapet som en ledende global aktør innen maritim elektrifisering. Vi har enorm respekt for Geir og hans teams prestasjoner, og styret er glad for at han har navigert gjennom utfordrende år og etterlatt selskapet i en utmerket tilstand. Styret vil umiddelbart starte søket etter en ny administrerende direktør, sier Mikael Mäkinen, styreleder i Corvus Energy i meldingen.

(Copyright)
Publisert 2. August 2023, kl. 21.37Oppdatert 2. August 2023, kl. 21.40