Multi Vedlikehold Drift (MVD) er det største selskapet i konsernet Multi Industrier AS og omsatte for 645 millioner kroner i 2022.

Da hadde de 177 ansatte. MVD ble tatt under konkursbehandling tirsdag 13. februar.

Brødrene Langset AS, et heleiet selskap av Langset Group AS, kjøper nå deler av virksomheten fra konkursboet og tilbyr samtidig arbeid til en stor andel av de som var ansatt i MVD.

Langset Group er et norsk industrikonsern med veletablerte virksomheter innen maritim-, prosess-, olje og gassindustri. Langset har en lang og omfattende historie med innovasjon, utvikling og vekst siden midten av 80-tallet.

Hovedkontoret befinner seg i Molde, mens virksomhetene er spredt langs kysten av Norge fra Bergen til Hammerfest.

Glad for å sikre videre drift

Daglig leder i Brødrene Langset AS og medeier i Langset konsernet, Leif Magne Langset, forteller at de er glade for å kunne være med å sikre arbeidsplasser og muligheten for videre drift i Tysvær:

– Vi legger opp til å fortsette driften og eventuelt sluttføre pågående prosjekter. Aktiviteten til MVD er en del av kjernevirksomheten i Langset, og med mange nye kompetente medarbeidere får vi et solid løft i bemannings-delen av vår virksomhet. Vi er allerede etablert hos mange av MVDs kunder, og ser frem til å kunne gjennomføre en sømløs overgang, melder selskapet i en pressemelding.