Gir GC Rieber Shipping ekstra vind i ryggen

GC Rieber Shipping har ikke fungert optimalt som eget selskap. Nå ønsker moderskipet alle aksjene, og tilbyr de andre aksjonærene å kjøpe seg ut.

Windkeeper, ny COSV fra GC Rieber Shipping.
Windkeeper, ny COSV fra GC Rieber Shipping.Foto: GC Rieber Shipping

Konsernsjef i GC Rieber, Jan Roger Bjerkestrand, ønsker å styrke satsingen i GC Rieber Shipping.

Konsernsjef i GC Rieber, Jan Roger Bjerkestrand.Foto: Eirin Helland/Rieber

- Med børsnotering var det opprinnelig tenkt at GC Rieber Shipping skulle både kunne ha bedre tilgang til kapitalmarkedet for å kunne finansiere prosjekter enn det kunne som et privat selskap, samtidig som det ville skape et fritt marked som minoritetsaksjonærene kunne handle aksjene sine i, sier Bjerkestrand til Kystens Næringsliv.

I praksis har blant annet en synkende likviditet i senere år satt sine begrensninger på begge disse områdene. GC Rieber Shipping ble børsnotert i 1998.

Langsiktig satsing

Bjerkestrand understreker at GC Rieber Shipping trenger mer forutsigbarhet for å kunne gjennomføre spennende prosjekter.

– Balansen mellom den administrative byrden og kostnadene det innebærer å fremdeles være børsnotert kontra fordelene en slik notering bringer har dermed vært svekket med tiden. Samtidig har GC Rieber Shipping etablert en ny strategi, og selskapets langsiktige ambisjoner passer ikke lenger like godt for et kapitalmarked med stort kvartalsvis fokus, sier han.

For å lette på denne situasjonen, både for GC Rieber Shipping og for minoritetsaksjonærene, tilbyr derfor GC Rieber nå de øvrige aksjonærene muligheten til å selge sine aksjer i selskapet.

– Med dette oppkjøpet vil GC Rieber Shipping kunne ha forsterket fokus utvikling av selskapet med framoverlente satsing på Windkeeper og andre spennende prosjekter.

(Copyright)
Publisert 15. November 2023, kl. 08.49Oppdatert 15. November 2023, kl. 09.00