Gjennombrudd for utstyrsleverandøren

Bergensselskapet har fått en fot inn i brønnbåtmarkedet gjennom et større rederi med 40 fartøy.

AquaShip/Intership sin «Grip Explorer».
AquaShip/Intership sin «Grip Explorer».Foto: NES

Rederiet AquaShip/Intership har valgt Norwegian Electric Systems AS (NES) for levering av et dekksbasert energilagringssystem til brønnbåten «Grip Explorer».

– Markedet for å utstyre eksisterende fartøy med batteripakker er i vekst, og vi er svært fornøyde med å få gjennombruddet vårt i akvakulturnæringen. Vi ser frem til å samarbeide med AquaShip/Intership på dette prosjektet, sier Egil Bremnes, salgssjef i NES.

Første på brønnbåt

NES skal levere en konteinerbasert energilagringspakke med 1250 kilowatt kapasitet, en batteripakke på 994 kilowattimer, samt kontrollsystem, transformator og oppgradering av eksisterende black out-system (BOSS).

NES vil også bistå med idriftsettelse i løpet av 2024.

– Vi har levert denne type konteinerbasert energilagringssystem til en rekke fartøy, men dette er første gang vi installerer det om bord en brønnbåt, sier NES-direktør Siv Remøy-Vangen.

NES er et datterselskap av HAV Group ASA, vil lede prosjektet fra hovedkontoret i Bergen.

Arbeidet skal utføres i forbindelse med at «Grip Explorer» konverteres fra offshore supplyfartøy til en brønnbåt med lagringskapasitet for 3500 kubikkmeter levende fisk.

40 fartøy

Det dekksbaserte systemet vil operere i peak shaving-, reserve- og havnemodus, og inkluderer en «Quest» batterilader.

AquaShip/Intership har en flåte på 40 fartøy, og tilbyr omfattende maritime tjenester globalt. Rederiets fartøy omfatter brønnbåter, støttefartøy, slaktebåter, fôrbåter, servicebåter og nye båter under bygging

– Vi er sikre på at NES’ batteripakke vil redusere utslipp og øke driftssikkerheten, sier Stian Førde og Nils Otterlei i AquaShip.

(Copyright)
Publisert 9. July 2024, kl. 07.01Oppdatert 9. July 2024, kl. 07.01