Godt resultat for rederigigant

Wallenius Wilhelmsen håver inn penger. I tredje kvartal landet rederiet et overskudd på på 328 millioner dollar.

Rederiet Wallenius Wilhelmsen tjener bra med penger i tredje kvartal. Her representert med fartøyet Orcelle Wind som er en av de største miljøsatsingene til selskapet.
Rederiet Wallenius Wilhelmsen tjener bra med penger i tredje kvartal. Her representert med fartøyet Orcelle Wind som er en av de største miljøsatsingene til selskapet.Foto: Wallenius Wilhelmsen

– Med enda et positivt kvartal bak oss, forventer vi at våre inntekter før skatt i andre halvdel av 2023 vil være på, eller over det vi leverte i første halvdel, ettersom båtutnyttelsen forblir høy, og vi ser solid etterspørsel etter våre logistikktjenester, sier Lasse Kristoffersen, administrerende direktør og president i Wallenius Wilhelmsen i en pressemelding i dag, onsdag.

Han legger til at selskapet forventer enda bedre resultater i 2024, sammenliknet med inneværende år.

Wallenius Wilhelmsens skip har vært 100 prosent utsolgt de siste to kvartalene. Det er innen «deep sea»-segmentet at veksten har vært størst.

Kina ligger bak den kraftige veksten i dette markedssegmentet. Det kinesiske elbilmarkedet har blitt et nøkkelmarked for Wallenius Wilhelmsen.

Den 24. oktober konverterte selskapet intensjonsavtaler til kontrakter for fire faste og åtte valgfrie 9.300 CEU-metanol-kompatible og ammoniakk-klare skip.

Skipene er planlagt for levering fra midten av 2026 og fremover, ifølge selskapets kvartalsrapport.

(Copyright)
Publisert 1. November 2023, kl. 09.35Oppdatert 1. November 2023, kl. 09.35