Den norske vindkraftleverandøren kunne i går stolt melde at det andre av totalt fire såkalte «walk-to-work» vindservice-fartøyer er sjøsatt. Skipet er bygget av China Merchands Heavy Industry på deres verft i Jiangsu i Kina.

I drift neste år

Nå skal IWS Skywalker utstyres for å være klar til drift neste år, melder IWS på Linkedin.

– Det har vært en travel uke i IWS-flåten. I tillegg til sjøsettingen av IWS Skywalker, har det vært steel cutting for IWS Seawalker og IWS Starwalker, det tredje og fjerde av CSOV-fartøyene i Skywalker-serien.

Integrated Wind Solutions gjennomførte i mars i år en rettet emisjon på nær 11 millioner nye aksjer, tilsvarende et bruttoproveny på nær 350 millioner kroner.

Dette for å styrke egenkapitalen i forbindelse med byggeprosjektene, samt å åpne for investeringer i andre tjenestetilbud.

Stor verdiskaping

Skywalker-serien er designet av Kongsberg Maritime og har bidratt til oppdrag for mange norske bedrifter. Rundt 50 prosent av kontraktssummen består av norske underleveranser.

IWS og IWS Fleet har tidligere landet store avtaler på havvindparken Dogger Bank, som utvikles av SSE Renewables, Equinor og Eni.

Integrated Wind Solutions AS ble etablert i juli 2020 og ble børsnotert i mars året etter. Bak etableringen står Awilco-gruppen, et norsk rederi med over 80 års erfaring fra prosjekter og drift innen shipping og offshore.