Hordaland tingrett åpner konkurs i DOF ASA: – Trist og unødvendig, mener direktør

En børsmelding i formiddag brakte nyheten om siste kapittel for holdingselskapet DOF ASA, som har slitt med 20 millioner i gjeld.

Finansdirektør Hilde Drønen i DOF.
Finansdirektør Hilde Drønen i DOF.Foto: Gunnar lier
Klokken 10:40 gikk følgende melding ut fra Oslo børs: «Hordaland tingrett har nå besluttet å åpne konkurs i DOF ASA og det forventes at bobestyreren i løpet av kort tid vil inngå avtale med de finansielle kreditorene i konsernet tilrettelegging at de øvrige selskapene i konsernet enn DOF ASA forblir upåvirket av konkurs i DOF ASA».

Fristen gikk ut 1. februar

Fristen for at et tilstrekkelig antall aksjonærer sa seg interessert i selskapet rekonstruksjonsplan, gikk ut klokken 11 på formiddagen 1. februar. Helge Møgster, som var største eier med 31,6 prosent, ga tilslutning til planen. Det gjorde trolig ikke majoriteten av de andre, og mindre aksjonærene.

Forslaget ville gitt dagens aksjonærer en samlet eierandel på 3,75 prosent. Konkursen gjør at Møgster og de andre aksjonærene taper alt. Til Bergens Tidende sier DOFs finansdirektør Hilde Drønen at hun synes konkursen er «trist og unødvendig»:

– Fordi vi la frem et forslag om restrukturering som aksjonærene valgte å stemme ned. Så vi har jo en avtale med kreditorene.

Skal ikke ramme drift i andre selskap

Konkursåpningen skal ikke berøre datterselskapene, og skal sikre både ansatte, kunder og leverandører, gjennom «å unngå avbrudd i den pågående driften av konsern og for å unngå tap for konsernets kunder, leverandører og annen handel kreditorer. Følgelig [at] ingen andre kreditorer enn de finansielle kreditorene, og heller ikke noen av de ansatte i konsernet, skal bli berørt».
(Copyright)
Publisert 2. February 2023, kl. 10.27Oppdatert 2. February 2023, kl. 10.29