I dag kan DOF bli slått konkurs

Klokken 11 er satt som deadline for en avtale med tilstrekkelig antall aksjonærer.

Helge Møgster er gjennom Møgster Offshore AS største eier i DOF.
Helge Møgster er gjennom Møgster Offshore AS største eier i DOF.Foto: Eivind Senneset

Det skriver selskapet i en børsmelding.

Støtte fra største eier

Styret har utarbeidet en rekonstruksjonsplan for det kriserammede og gjeldstyngede selskapet. For å få planen gjennom, trenger styret simpelt flertall.

Helge Møgster, som har en eierpost på 31,6 prosent, har allerede gitt sin tilslutning.

– Vi har støtte fra Møgster og er i dialog med andre aksjonærer, men vi trenger eksplisitt støtte, skriver styreleder Leif Chr. Salomonsen i en sms til Dagens Næringsliv.

I børsmeldingen opplyser DOF at en aksjonærgruppe har sendt epost med krav om ekstraordinær generalforsamling.

– Gruppen som krever innkalt ekstraordinær generalforsamling, ber blant annet om at valg av nytt styre blir satt på agendaen. Navn på nye styremedlemmer er foreløpig ikke opplyst. Henvendelsen er uklar på flere punkter og styret har bedt om en klargjøring fra forslagsstillerne. Henvendelsen kan imidlertid tolkes som at aksjonærer i Gruppen ikke vil støtte styrets forslag til rekonstruksjon, skriver DOF i børsmeldingen.

Forventer konkurs

Om styret ikke får tilstrekkelig støtte for restruktureringen, forstår man situasjonen slik at rekonstruktøren kommer til å be Hordaland tingrett om å avslutte arbeidet og åpne konkurs i DOF.

– Aksjonærene er i sin fulle rett til å kreve valg av nytt styre, men styret forstår ikke hvorfor de skulle avvise styrets forslag til rekonstruksjon. Styret ønsker dialog om veien videre, men gruppen har ved flere anledninger avvist dette og tilbudet om å få mer informasjon slik de flere ganger har bedt om, sier Leif Chr. Salomonsen, styreleder i DOF ASA.

Gruppen som står bak kravet om ekstraordinær generalforsamling skal ha rundt 13 prosent av aksjene, og må dermed ha støtte fra flere for å sende selskapet inn i en konkurs, ifølge børsmeldingen.

Dof-aksjen er nå pauset fra all handel i påvente av en avklaring rundt avtalen som ligger i bordet.

(Copyright)
Publisert 1. February 2023, kl. 08.46Oppdatert 1. February 2023, kl. 14.47