I en børsmelding i dag rapporterer verftsgruppen Hav Group fra Fosnavågen om driftsinntekter på 193 millioner kroner i tredje kvartal.

Dette er en økning fra 136,6 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

Selskapet forventer et svakere driftsresultat i andre halvdel av 2023, som tidligere guidet. Resultat før skatt for tredje kvartal var -17 millioner kroner, og ordreinngangen var sterk på 288 millioner kroner.

Styrket ordretilgang

Gunnar Larsen, konsernsjef i Hav Group, har følgende kommentar til kvartalsresultatet:

Du vil vel ikke gå glipp av noe?
Kystens Næringsliv har nyhetsbrev. Redaksjonssjef Arvid Steen oppdaterer deg ukentlig på det viktigste som skjer i maritim industri og leverandørnæring.

– Inntektene øker, men endringer i prosjektsammensetning og opprettholdte kapasitetsnivåer vil føre til svakere marginer. Vi er likevel optimistiske med tanke på framtiden, støttet av økende anbudsaktivitet og styrket ordreinngang, skriver han i børsmeldingen fra selskapet.

Jokeren Fjord1

Ordreinngangen i tredje kvartal var 288 millioner kroner, en betydelig økning fra 61 millioner kroner i fjor.

Ved kvartalsslutt var ordrereserven på 607 millioner kroner. Etter kvartalsslutt annonserte Hav Group at Fjord1 har valgt dem som teknologipartner for fire nye autonome nullutslippsferjer.

Potensielt en av deres største kontrakter noensinne. Kontrakten er ennå ikke signert.

– Det er kanskje vel så viktig at et slikt prosjekt vil heve Hav Groups markedsposisjon og konkurransekraft som leverandør av fartøy med høy grad av autonomi og automatisering, samt understreke spisskompetansen vår innen nullutslippsferjer. Dialogen med Fjord1 er konstruktiv og pågående, sier Gunnar Larsen.

Hav Group opprettholder forventningene om driftsinntekter på 1,3 milliarder kroner i 2025, med periodiske svingninger som gjenspeiler konsernets prosjektbaserte virksomhet.