– Dette er noe vi har jobbet med lenge. Denne investeringen transformerer selskapet til et moderne offshoreselskap, med en ny og miljøvennlig flåte. Alle de fem kjøpte skipene er bygget i 2015 og 2016, noe som senker GEOS-flåtens gjennomsnittsalder til 7,9 år, uttaler administrerende direktør Per Ivar Fagervoll i en pressemelding.

– I tillegg har vi samlet alt i ett selskap og ryddet opp i balansen. Vi skal fortsette å ekspandere og søke flere muligheter i markedet – og virkelig bli en aktør å regne med i offshoremarkedet framover, sier administrerende direktør i Golden Energy Offshore Services, Per Ivar Fagervoll.

Intensjonsavtalen er inngått med datterselskaper av Vroon Holding B.V. for et samlet vederlag på 94,0 millioner dollar.

Tøffe tider

Det Ålesund-baserte rederiet slet som mange andre tungt i årene etter den store oljenedturen i 2014.

I 2017 sa obligasjonseierne til Golden Energy Offshore Services sa ja til et forslag om å overta rundt 90 prosent av aksjene i selskapet. Dette etter selskapet ikke klarte å betale tilbake et obligasjonslån på 220 millioner.

I fjor høst ble managementselskapet i Golden Energy begjært konkursen, men bostyrer karakteriserte konkursen som en opprydning i kjølvannet av de økonomiske problemene selskapet hadde slitt med.

Oppturen i næringen har imidlertid også kommet Golden Energy til gode. I 2022 kunne rederiet melde at alle fartøyene var tilbake i arbeid. Samtidig hadde aksjekursen steget 180 prosent siden årsskiftet.

– Vi kjøper fem båter til det som er en god pris, og vi styrker samarbeidet betraktelig med Oaktree. Nå skal vi fortsette den gode jobben som er blitt lagt ned, og virkelig gi gass. Selskapet er rigget for videre ekspansjons og verdiskaping, og dette er bare starten på et nytt offshoreeventyr på Sunnmøre, sier Fagervoll om det ferske fartøykjøpet.

Tilføres kapital

Selskapet finansierer flåteoppkjøpet gjennom en kombinasjon av gjeld og ny egenkapital. I forbindelse med flåteoppkjøpet har Oaktree Maritime & Transportation Fund, L.P., selskapets største långiver og innehaver av warrants for 50 prosent av den utestående aksjekapitalen, besluttet å utøve warranter tilsvarende 50 prosent av utestående aksjekapital.

Dette vil tilføre GEOS 57,77 millioner NOK i ny egenkapital.

– Oaktree er begeistret for å utvide det sterke forholdet vi har til GEOS og legge til rette for oppkjøpet av en attraktiv flåte med moderne og allsidige skip. Flåteanskaffelsen representerer en transformerende mulighet for GEOS til å befeste sin posisjon som foretrukket eier og operatør av høykvalitets PSV-er, og setter selskapet i en ledende posisjon for å dra nytte av et raskt forbedrende offshoremarked, sier Guillaume Bayol, Managing Director i Oaktree.