Jobber fortsatt med undersøkelser etter dødsulykken

Ifølge Arbeidstilsynet er det ennå for tidlig å konkludere med hva som gikk galt da en mann i 60-årene mistet livet.

Green Yard Kleven.
Green Yard Kleven.Foto: Fartein Rudjord

– Vi har opprettet en tilsynssak, sier seksjonsleder Jan Petter Sæbø i Arbeidstilsynet til Kystens Næringsliv.

Truffet av gjenstand

Det var om formiddagen 23. februar at Arbeidstilsynet og politiet fikk melding om den tragiske hendelsen ved skipsverftet Green Yard Kleven i Ulstein kommune på Sunmmøre.

Ifølge politiet skulle en mann i 60-årene har blitt truffet av en tung metallgjenstand i forbindelse med en løfteoperasjon med en mobilkran.

– Vi gjennomførte 24. februar en befaring på ulykkesstedet sammen med politiet. Vi samarbeider med politiet i denne saken og har dialog med verftet, sier Sæbø.

Vurderer informasjon

I tillegg til befaringen har Arbeidstilsynet i skriftlig brev bedt om å få tilsendt en del opplysninger fra Green Yard Kleven. Verftet leverte for en uke siden sitt svar.

Administrerende direktør Hans Jørgen Fedog i Green Yard Group.Foto: Green Yard Group

– Vi er nå i gang med å gå igjennom den informasjonen virksomheten har sendt oss. Når vi har gjort dette, vil vi vurdere om vi har tilstrekkelig med opplysninger til å skrive en tilsynsrapport, eller om det er behov for å innhente ytterligere informasjon. Det er også aktuelt å vurdere om vi skal ha et møte med verftet, sier Sæbø.

Tung tid for verftet

Hendelsen kom som et sjokk for ansatte og ledelse ved det lokale verftet. Administrerende direktør Hans Jørgen Fedog i Green Yard Group sa dagen etter hendelsen at dødsulykken påvirket hele konsernet.

– Vi er alle i sjokk og sorg, og vi vil prioritere å bistå våre ansatte. Vi skal sammen bearbeide sorgen i den tøffe tiden som står foran oss.

Overfor Kystens Næringsliv sier Fedog at de nå samarbeider med Arbeidstilsynet.

– Vi bidrar på alle måter for å få kartlagt hva som skjedde.

(Copyright)
Publisert 24. March 2023, kl. 05.42Oppdatert 24. March 2023, kl. 05.43