Kongsberg leverer et sterkt resultat

Kongsberg Gruppen fortsatte den gode trenden og leverte vekst, solide resultater og god ordreinngang i første kvartal 2024. Ordrereserven økte til 90,2 milliarder kroner.

Konserndirektør Geir Håøy i Kongsberg Gruppen melder om et godt første kvartal for Kongsberg. Her fra en seanse hvor han fikk prøve kapteinsstolen i ROC, og høre om opplevelsene til kaptein Arne Skarsvåg (t.h) og styrmann Morten Antonsen. (Arkivfoto).
Konserndirektør Geir Håøy i Kongsberg Gruppen melder om et godt første kvartal for Kongsberg. Her fra en seanse hvor han fikk prøve kapteinsstolen i ROC, og høre om opplevelsene til kaptein Arne Skarsvåg (t.h) og styrmann Morten Antonsen. (Arkivfoto).Foto: Fridgeir Walderhaug

Driftsinntekter ble 11,45 milliarder kroner mot 9,09 milliarder i første kvartal 2023.

– Vi har levert et kvartal med vekst og gode resultater. De viktigste nøkkeltallene utviklet seg i den retningen vi har forutsett og vi har, med god ordreinngang og økt ordrereserve, lagt grunnlaget for fortsatt positiv utvikling i årene framover, skriver konsernsjef og administrerende direktør Geir Håøy i Kongsberg i en pressemelding.

Sterk vekst

Samlet signerte konsernet ordrer for over 12,7 milliarder kroner i første kvartal, og økte ordrereserven til 90,2 milliarder kroner.

Alle forretningsområdene leverte book/bill over 1 og bygget ordrereserve i kvartalet.

Trygg på godt resultat i 2024

Konsernet er eksponert mot bærekraft og sikkerhet i alle forretningsområdene.

– Samtidig som verden etterspør mer sikkerhet skal vi sammen løse betydelige klimautfordringer. Omstillingen til miljøvennlig energi og mer effektiv energiutnyttelse er nøkkelfaktorer. Vi investerer betydelige ressurser i, og opplever stor etterspørsel etter systemer og produkter fra våre forretningsområder. Dette gjør meg trygg på at vi vil fortsette veksten og levere solide resultater i 2024, sier Håøy.

(Copyright)
Publisert 30. April 2024, kl. 07.48Oppdatert 30. April 2024, kl. 07.48