Med denne kontrakten, erklærer Windward opsjonen som var inkludert i kontrakten på de to første fartøyene fra oktober 2023.

De fire fartøyene er designet av Vard Design i Ålesund. For to av fartøyene vil skrogene bli bygd ved et av Vards verft i Romania, mens den endelige utrustningen, ferdigstillingen og leveransen skal utføres av ett av selskapets verft i Norge, melder Vard i en pressemelding.

Selskapets eget design

Vard 4 19-designet er en allsidig plattform for bærekraftige serviceoperasjoner til havvindparker, med fokus på logistikk, sikkerhet, komfort og overlegne posisjonerings- og bevegelsesegenskaper.

Tekniske spesifikasjoner
  • Lengde 87,5 meter og bredde 19,5 meter
  • Høydejusterbar bevegelseskompensert gangvei med heissystem
  • Høydejustert system for overføring av varer og personell
  • Batteri hybridsystem
  • Forberedt for drift på grønn metanol

De 87,5 meter lange fartøyene har en bredde på 19,5 meter og vil bli utstyrt med en høydejusterbar bevegelseskompensert gangbro med heissystem for vindmøller, og et høydejusterbart system for overføring av varer og personell til mindre arbeidsbåter. For å redusere drivstofforbruket om bord, vil skipene bli utrustet med en omfattende SeaQ-pakke fra Vard Electro som inkluderer løsninger og systemer for energiforsyning, kontroll, bro og kommunikasjon.

To av fartøyene blir levert fra Vard Vung Tau i Vietnam. Skipene skal støtte energiselskaper i bygging, drift og vedlikehold av havvindparker.

Tillit som bygger på seg

Mens de første to hybride CSOV-ene er planlagt levert i tredje kvartal i 2025 og første kvartal i 2026, er disse to siste fartøyene for Windward Offshore planlagt levert i andre og tredje kvartal i 2026.

– Vi er stolt over at Windward Offshore valgte å bruke opsjonen på to fartøy. At Windward bruker muligheten til å signere kontrakt på nye fartøy allerede nå, viser at Vard har tillit i markedet når det gjelder bygging av spesialfartøy. Vi ser fram til fortsatt samarbeid med Windward, sier konsernsjef i Vard, Alberto Maestrini i en pressemelding.