Kreditorene ber om at Dof blir slått konkurs

Mener at det ikke er grunnlag for rekonstruksjon av selskapet.

Styreleder Helge Møgster i DOF ASA på Marineholmen i Bergen.
Styreleder Helge Møgster i DOF ASA på Marineholmen i Bergen.Foto: Eivind Senneset
Etter en dramatisk dag kom onsdag kveld børsmeldingen der det er klart at kreditorene nå ber om at Dof ASA slås konkurs. Dette etter at styret ikke fikk tilstrekkelig aksjonærstøtte til den foreslåtte rekonstruksjonen av selskapet.

Konkurskravet gjelder imidlertid bare for morselskapet. I meldingen heter det at kreditorene sier seg villig til å signere en avtale som medfører at de tar over eieskapet av Dof Services og datterselskapene - for så å legge til rette for rekonstruksjon av disse.

Dof-aksjen ble pauset på børsen på dagtid onsdag. Dof-styret hadde da bedt aksjonærene om støtte til en redningsplan for å unngå konkurs i selskapet. Fristen for å respondere ble satt til klokken 11 i onsdag, men forhandlingene fortsatte altså på overtid.

En gruppe aksjonærer krevde sent tirsdag kveld en ekstraordinær generalforsamling i selskapet, melder Bergens Tidende i en oppdatering på saken. Det er blitt tolket til at aksjonærene ikke ville støtte styrets forslag til rekonstruksjon. Det vil etter alle solemerker utløse konkurs i Dof ASA.

– Dersom det ikke skjer er det styrets forståelse at rekonstruktøren vil be Hordaland tingrett om å innstille rekonstruksjonsprosessen og åpne konkurs i DOF ASA.

Styreleder Leif Chr. Salomonsen i DOF ASA stiller spørsmål ved aksjonærenes handlemåte.

– Aksjonærene er i sin fulle rett til å kreve valg av nytt styre, men styret forstår ikke hvorfor de skulle avvise styrets forslag til rekonstruksjon.

(Copyright)
Publisert 1. February 2023, kl. 20.24Oppdatert 1. February 2023, kl. 21.11