Tips oss

– Dette er en av de største leveransene vi har hatt, sier Sindre Stølan, salgsdirektør hos Blue Ctrl til Kystens Næringsliv.

Systemene skal installeres på nybygg 317 for Nexans Marine Operations AS.

Skipet er en stor avansert kabellegger, som er en videreutvikling av Nexans Aurora. Den er av typen ST-297 CLV designet av Skipsteknisk.

– Vi er meget fornøyde for å ha blitt valgt ut som leverandør av Ulstein og Nexans. Vi ser fram til å jobbe med Ulstein Verft og Nexans på dette prosjektet, sier Stølan.

Verft fornøyd med nytt samarbeid

Administrerende direktør Lars Lühr Olsen i Ulstein Verft er fornøyd med valget Blue Ctrl som systemleverandør til disse sentrale systemene.

– Vår erfaring med systemleveranser basert på Blue Ctrl sin X-CONNECT-plattform er meget positive fra tidligere fartøy, både pålitelighet i systemene samt fleksibiliteten som blant annet gir reder mulighet for strømming av data i sanntid.

Stølan legger til at det er andre gang de skal samarbeide med Nexans og Ulstein verft.

Sindre Stølan, salgsdirektør Blue Ctrl. Foto: Blue Ctrl

– Basert på reders erfaringer med X-CONNECT fra Nexans Aurora har de sammen med verftet igjen valgt Blue Ctrl som leverandør. Dette er en tillitserklæring som vi setter veldig stor pris på, legger Stølan til.

Kontraktens verdi er ikke offentliggjort, men etter det Kystens Næringsliv erfarer har kontrakten en verdi på mellom fire og seks millioner kroner.

HR-avdelingen må ut på utviklerjakt

Blue Ctrl AS trenger flere folk.

– Vi har stillingsannonser ute nå etter utviklere. I løpet av våren håper vi å øke fra 16 til 20 ansatte. Det er også en gledelig bieffekt av at kontrakter signeres, sier salgsdirektøren.

I løpet av den neste tiden har selskapet flere kontrakter som skal signeres. Blant annet med et norsk verft og et kinesisk verft.

– Det skjer mye framover hos oss, sier en fornøyd Stølan.

Du vil vel ikke gå glipp av noe?
Kystens Næringsliv har nyhetsbrev. Redaksjonssjef Arvid Steen oppdaterer deg ukentlig på det viktigste som skjer i maritim industri og leverandørnæring.