Maritime Partner AS har selvsagt ikke gjennomført et solo-løp i leia med leveranser av stjerneskip til opprøreralliansen i Star Wars, men egendesign til jordlige IWS Fleet AS' serie på seks havvindskip.

Alusafe 1250 WF I. Maritime Partner. Foto: Maritime Partner

Først ut er altså en leveranse til Kongsberg-designede «IWS Skywalker», et «walk-to-work» vindservice-fartøy for norske Integrated Wind Solutions AS sjøsatte allerede i november 2022.

To båter

Redningsbåten er en Alusafe 700 FRC og arbeidsbåten en 13,15 meter lang og 2,85 meter bred Alusafe 1250 WF. Sistnevnte rigges for 12 passasjer og et mannskap på to.

Arbeidsbåten har fått navnet «Skyrunner» og er spesialbygget for transport av servicepersonell og gods fra servicefartøyet til vindturbinene.

– IWS er en kunde med store ambisjoner innen vindkraft og det at de har valgt Maritime Partner som leverandør av både redningsbåt og arbeidsbåt er vi svært stolte over, sier Henrik Myklebust som er visepresident for salg i Maritime Partner.

Resirkulert aluminium

Myklebust trekker frem bærekraftige løsninger i pressemeldingen som ble sendt ut etter leveransen.

– Både skrog og overbygg er produsert i delvis resirkulert aluminium som kan resirkuleres på nytt når båtens levetid er over. I tillegg er motorene som er installert av de mest miljøvennlige som er på markedet.

Integrated Wind Solutions gjennomførte i mars i 2022 en rettet emisjon på nær 11 millioner nye aksjer, tilsvarende et bruttoproveny på nær 350 millioner kroner.

Alusafe 1250 WF II. Maritime Partner AS. Foto: Maritime Partner AS

Emisjonen styrket egenkapitalen opp mot byggeprosjektene, og åpnet for videre investeringer.

Awilco-eide IWS og IWS Fleet har tidligere landet store avtaler på havvindparken Dogger Bank, som utvikles av SSE Renewables, Equinor og Eni.

To av seks

Maritime Partner har kunder over hele verden, og har passert 2.300 leverte båter.

Båttyper strekker seg fra offshore redningsbåter, arbeidsbåter, patruljebåter, turistbåter og andre hurtiggående båter under merkenavnene Alusafe, Seabear/Sjøbjørn og Weedo.

«IWS Skywalker» er første skip i en serie på totalt seks fartøy som rederiet har bestilt. De neste vil bli levert i løpet av 2024 og 2025. Maritime Partner skal levere redningsbåt til alle disse seks fartøyene samt arbeidsbåt til fire av dem.

ALUSAFE 1250 WF blir utrustet med gyro-stabilisator for å forbedre arbeidsmiljøet og komfort for teknikerne og mannskapet.

Fremdriftsanlegg er en Volvo Penta IPS som oppfyller IMO Tier III. Gode manøvreringsegenskaper, forbedret akselerasjon, redusert støy- og vibrasjon, økt komfort, brukervennlighet og lett serviceadkomst er blant egenskapene som selskapet trekker frem i pressemeldingen.