– I løpet av desember 2023 hadde Vard sitt høyeste ordreinntak i løpet av en måned i hele vår historie. Siden det første verftet ble etablert i 1938, var denne måneden rekordbra, sier selskapet i en pressemelding.

I løpet av desember 2023 signerte Vard Group kontrakter for nærmere åtte milliarder kroner.

Milliarder skaper trygghet

Administrerende direktør i Vard, Alberto Maestrini sier disse signeringene selvfølgelig er viktige for konsernet.

– Kontraktene sikrer arbeid for de ansatte og gjør det mulig for oss å utvikle selskapets finansielle situasjon videre. Vi har hatt røde tall i mange år, og disse signeringene, sammen med et dedikert arbeid for å bli mer effektive, gjør at vi har bedre kontroll over selskapets framtid.

Nå blir det jobbjakt

Den rekordhøye ordreinngangen påvirker også selskapets behov for flere ansatte i Norge:

– I tillegg til rekrutteringen vi gjorde i 2023, må vi ansette nærmere 150 nye medarbeidere i Norge i løpet av 2024, sier Alberto Maestrini.

– Vi trenger både produksjonsarbeidere og ingeniører i alle selskapene våre; Vard Electro, Vard Interiors, Seaonics, Vard Design, og på de tre verftene våre.

Vard har allerede økt antallet lærlinger for neste år og har rekruttert blant studenter som er klare til å begynne i jobb etter endt studium i sommer. Per nå har hele Vard-konsernet 1260 ansatte i Norge.

– Men det er plass til flere, sier Maestrini.

Du vil vel ikke gå glipp av noe?
Kystens Næringsliv har nyhetsbrev. Redaksjonssjef Arvid Steen oppdaterer deg ukentlig på det viktigste som skjer i maritim industri og leverandørnæring.