Ministerbyttet: Enda et nytt Nærings- og fiskeridepartement

På bare to og et halvt år er halve Støre-regjeringen byttet ut. I dag byttet både Cecilie Myrseth og Jan Christian Vestre kontor.

Den nye fiskeriministeren Marianne Sivertsen Næss ute til venstre.
Den nye fiskeriministeren Marianne Sivertsen Næss ute til venstre.Foto: Anders Furuset

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkhols plagiatsak og påfølgende regjeringssorti har gitt mulighet – og fare – for en viss omstart i enkelte departement.

Helt nederst på listen over Støre-regjeringens ministre fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet finner vi en helt fersk fiskeri- og havminister i Arbeiderpartiets Marianne Sivertsen Næss.

Den posten ble inntil i dag bemannet av partikamerat Cecilie Myrseth. Det var en stilling hun fikk skjøtte i tålelig nøyaktig seks måneder. Næss blir den tredje fiskeriministeren på to år.

Tom Vegar Kiil.Foto: Silje Helene Nilsen
– De siste 10 årene må vi vel ha satt en slags verdensrekord i antall fiskeriministere. Det gir en form for ustabilitet. Vi må hele tiden bruke tid på å sette nye statsråder inn i ting. Du mister også litt tråden i saker du jobber med, sier Kystfiskarlagets Tom Vegar Kiil til Fiskeribladet, der han kaller det «en slags salderingspost som ingen vil ha».

Myrseth blir imidlertid å finne i samme departement, men som nyslått næringsminister.

Det var jobben til arbeiderpartimann og kollega Jan Christian Vestre, som nå er blitt ny helse- og omsorgsminister.

Det var kronprinsregenten som i statsråd stod for både avskjed i nåde for Kjerkhol, Myrseth og Vestre – og tilsvarende utnevnelse for Myrseth, Vestre og altså Næss. Når kong Harald kommer tilbake etter sykmelding mandag, er det med andre ord mye nytt som møter ham.

(Copyright)
Publisert 19. April 2024, kl. 13.34Oppdatert 19. April 2024, kl. 13.51