Ordren omfatter 2850 av MIR G2 WOF lineære LED-armaturer, som vil bli montert på utsiden og innsiden av 176 overgangsstykker til vindturbinene.

– Vi installerte belysning på olje- og gassrigger i Nordsjøen på 1980-tallet, og i dag er vi i full gang med belysningen på havvindparker. Innen 2030 vil det være rundt 720 faste og flytende havvindparker globalt som genererer 250 GW ren elektrisitet. Mange av disse krever like mye belysning som en liten landsby, sier Astrid Simonsen Joos, konsernsjef i Glamox

Administrerende direktør Astrid Simonsen Joos i Glamox. Foto: Glamox

Krevende forhold

CVOW, eiet av Dominion Energy, blir USAs største havvindpark, beliggende 43 kilometer utenfor Virginia Beach. Overgangsstykkene er kritiske for tilgang til service og vedlikehold av vindturbinen.

– Belysningen må være energieffektiv og, viktigst av alt, tåle krevende, våte og korroderende forhold. Vi krevde et sikkert, robust og pålitelig produkt fra et selskap med lang erfaring innen maritim belysning, siden disse armaturene må kunne tåle det verste Atlanterhavet har å by på, sier Mikkel Søndergaard, Senior Manager for Project Engineering hos Bladt Industries.

CVOW forventes å generere 2,6 GW ren energi, nok til 660.000 boliger, redusere CO₂-utslipp som å fjerne én million biler årlig. Vindparken ventes fullført innen 2026.

Deler av søylen i en turbin til den amerikanske vindparken. Foto: Glamox