Nå: Han er ny president i Norges Rederiforbund

Norges Rederiforbund har valgt bergenser og Odfjell-sjef Harald Fotland (60) til ny president for perioden 2024 til 2026.

Odfjell Harald Fotland.
Odfjell Harald Fotland.Foto: Odfjell
Da kan Kystens næringsliv endelig røpe dagens nyhet fra Norges Rederiforbunds generalforsamling i dag, torsdag: Odfjell-sjef Harald Fotland (60) er valgt til president i forbundet.

Han overtar presidentsetet etter Knutsen Group-sjef, Synnøve Heglem. Presidentjobben er en åremålsstilling med to års varighet.

– Jeg er veldig glad for at jeg får tilliten på vegne av rederiforbundets medlemmer. Det er en fin fjær i hatten også. For meg, men også for Odfjell som selskap. Det er «stas å bli hipset opp» [dratt opp, red.anm.] som vi sier på bergensk, sier Harald Fotland til Kystens Næringsliv.

Gyllen sjanse

Han legger til at det har rent inn med gratulasjoner fra bransjen, men også fra Odfjell-kolleger over hele verden.

– Dette er en gyllen sjanse til å være med og kjempe for bedre rammevilkår for norske redere. En viktig del av jobben er å synliggjøre bransjen for politikerne, slik at vi får stabile og gode vilkår for en av Norges største næringer i framtiden, sier den nyslåtte presidenten.

Fotland har de siste to årene vært visepresident i Rederiforbundet. Fotland har omfattende styreerfaring og er i dag styremedlem i European Community Shipowners’ Association (ECSA) og Den Norske Krigsforsikringen for Skib (DNK). Andreas Waage Enger fra Höegh Autoliners er valgt til visepresident.

Les også:

Harald Fotland har vært administrerende direktør i Odfjell SE siden mai 2022, etter å ha innehatt stillingen som operasjonsdirektør (COO) siden 2018. Han begynte i Odfjell i 2010 som stabssjef. Før Odfjell kom han fra stillingen som visepresident i Gard AS, og han har tidligere også holdt ulike posisjoner i Sjøforsvaret, heter det i CV-delen av en pressemelding som kom ut i ettermiddag.

(Copyright)
Publisert 14. March 2024, kl. 16.20Oppdatert 15. March 2024, kl. 11.38