Nå har rederiets ordrereserve passert 25 milliarder

DOF fyller på med nye kontrakter verdt mer enn 2,8 milliarder.

Administrerende direktør Mons Aase i DOF. Med ryggen til finansdirektør Hilde Drønen.
Administrerende direktør Mons Aase i DOF. Med ryggen til finansdirektør Hilde Drønen.Foto: Stig Erik Elliott

Nå har offshorerederiet som gikk konkurs tidligere i år inngått tre serviceavtaler med den brasilianske oljegiganten Petrobas.

DOF opplyser at kontraktene har en samlet verdi på mer enn 260 millioner dollar, noe som tilsvarer over 2,8 milliarder norske kroner. Med disse tre kontraktene passerer ordrereserven til rederiet 25 milliarder kroner.

– Dette er en viktig tildeling som sikrer høy utnyttelse for oss i Brasil, uttaler administrerende direktør Mons Aase i forbindelse med kontraktsnyheten.

Under presentasjonen av resultatene for andre kvartal la Aase vekt på at nettopp Brasil er et ekspansivt marked for selskapet.

– Både i Brasil og Guyana er det høy aktivitet som vil vedvare. Vi oppnår høyere rater og bedre marginer på prosjektene, og er svært fornøyd med driften, sa konsernsjef Aase til Kystens Næringsliv i slutten av august.

De ferske servicekontraktene med Petrobas består av inspeksjon av fleksible rør, stigerør og subsea-utstyr i Campos-, Santos- og Espírito Santos-bassengene i Brasil.

Det skal til sammen utføres mer enn 3.200 inspeksjoner, og DOF Group vil bruke minst tre fartøyer på jobben.

Etter konkursen i februar har DOF hatt medvind da driften startet opp i nytt selskap med tidligere kreditorer som eiere.

Shippingmilliardæren John Fredriksen gikk inn med 250 millioner i forbindelse med en kapitalinnhenting parallelt med selskapets børsnotering.
(Copyright)
Publisert 19. September 2023, kl. 05.58Oppdatert 27. September 2023, kl. 12.02