Ny batterisjef: – Setter meg på lading. Så er jeg klar.

Batterigiganten har signert ny toppsjef. Han overtar etter bransjens største batterikjendis.

Fredrik Witte, ny leder i Corvus.
Fredrik Witte, ny leder i Corvus.Foto: Corvus
Det er bergenseren Fredrik Witte som overtar sjefsstolen etter Geir Bjørkeli, som annonserte sin avgang for noen måneder siden.

– Batteriene lades i romjulen, så er jeg 100 prosent klar for en helt ny bransje, sier Witte.

Han har første arbeidsdag i starten av januar på Corvus' hovedkontor på Midtun i Bergen.

Fredrik Witte bor i Bergen, og har omfattende internasjonal erfaring med ledelse av vekstselskaper, forteller han.

De siste åtte årene har han vært administrerende direktør for Cargill Aqua Nutritions virksomhet i Norge, Skottland og Canada, der han ledet 450 ansatte.

Selv om selskapet er godt etablert og verdensledende – har batteriferden nettopp startet.

Fredrik Witte, ny Corvus-sjef

Debuterer i batteribransjen

– Jeg får noen dager i romjulen til å lade meg opp og forberede meg på en ny og spennende bransje. Jeg er ydmyk over å ha fått ansvaret for å lede selskapet og bygge videre på en sterk markedsposisjon, sier Witte til Kystens Næringsliv.

Witte forteller at det er flere ting som imponerer med Corvus.

– Når jeg først skulle skifte jobb, ønsket jeg å gå til et selskap med nobel purpose, for å si det på engelsk. Med det mener jeg at det er utrolig positivt å bli leder for et selskap som jobber for en utslippsfri skipsfart over hele verden, sier han, før han legger entusiastisk til:

– Corvus er med og bidrar til et bedre globalt miljø ved å redusere utslipp. Corvus er i en unik posisjon, og jeg ser veldig fram til å sammen med dyktige kollegaer nå nye høyder sammen. Selv om selskapet er godt etablert og verdensledende – har batterireisen nettopp startet, sier Witte.

Planen kommer – etter hvert

Den påtroppende batterisjefen har ikke gjort seg opp en «17. mai-tale» over hvilke store saker og strategier han umiddelbart skal jobbe med. Men en viss plan har han.

Corvus Energy, fabrikk Midtun BergenFoto: Kertil Svendsen

– Vi skal legge en strategi etter hvert. I starten handler det om å gjøre seg kjent med de dyktige ansatte på hovedkontoret på Midtun, Vancouver, Bellingham og på våre kontorer i Europa og verden for øvrig. Det skal bli godt å komme i gang, sier Witt til Kystens Næringsliv.

Passer perfekt

– Corvus Energy går inn i en viktig fase der selskapet vil fortsette å bygge på en solid plattform og opprettholde sin posisjon som markedsleder i et raskt voksende marked. Vi er derfor veldig glade for at Fredrik har akseptert å bli selskapets nye administrerende direktør, sier styreleder Mikael Mäkinen.

Styret skriver også i en melding at Fredrik Witte bringer omfattende strategisk og finansiell erfaring fra selskaper i vekst.

(Copyright)

Få med deg de små og store nyhetene

Kystens Næringsliv har nyhetsbrev. Redaksjonssjef Arvid Steen oppdaterer deg ukentlig på det viktigste som skjer i maritim industri og leverandørnæring.
Meld deg på nyhetsbrevet
Publisert 24. November 2023, kl. 04.10Oppdatert 24. November 2023, kl. 13.58