Nytt selskap overtar driften etter konkursen i PE Bjørdal

Det ligger an til at det kommer kunder inn på eiersiden i det nye selskapet.

Bjørn Meek er største eier i selskapet som nå tar over driften.
Bjørn Meek er største eier i selskapet som nå tar over driften.Foto: Fridgeir Walderhaug

– Over helgen regner vi med at vi er i gang med ny produksjon, sier Bjørn Meek, tidligere daglig leder og største eier i PE Bjørdal.

Har fått med bankforbindelse

Det er selskapet Steel Tech AS som har lykkes med å få til videre drift i lokalene til den maritime leverandøren. Steel Tech ble i sin tid kjøpt av PE Bjørdal, og virksomheten ble lagt inn i selskapet som nå er konkurs.

Steeltech AS er eid av Meso Invest, som også var største eier i PE Bjørdal. Meek er med en aksjepost på 59,5 største eier i Meso Invest.

– Det er mye som skal på plass framover, men det ligger an til at vi får kunder inn på eiersiden i det nye selskapet. Så er vi også svært glade for at bankforbindelsen vår, Sparebank1 SMN, er med på den nye satsingen, sier Meek.

Det blir ny aktivitet i lokalene til PE Bjørdal.Foto: PE Bjørdal

Dermed er fortvilelse snudd til glede for virksomheten med base i Ørstad. Bjørn Meek var bitter og oppgitt da PE Bjørdal i mai måtte kaste inn håndkleet til tross for at de gikk inn i 2023 med rekordhøy ordrereserve.

– Dette er utrolig bittert. Vi har trodd på myndighetene som sier at det er viktig å utvikle arbeidsplasser og bidra til verdiskaping. Slik jeg ser det er det blitt umulig å drive med sånt nå, sa Meek til Kystens Næringsliv den gang.

Nedskalert satsing

I forkant av konkursen hadde PE Bjørdal gjennomførte en betydelig effektiviseringsprosess og redusert bemanningen for å tilpasse seg et nytt markedsklima etter at alle oppdrag fra Russland brått forsvant med krigen i Ukraina.

I tillegg sørget grunnrenteskatt for tørke i det viktige havbruksmarkedet.

– Nå starter vi opp igjen med en ytterligere nedskalert virksomhet. Vi har en base på rundt 20 medarbeidere som er med fra starten, og så reduserer vi produktporteføljen. Vi går inn i en stille sommertid, men vi er klare til å satse. Så får vi se hvor raskt vi eventuelt klarer å bygge opp igjen, sier Meek.

Hvitfiskfabrikken til nye Polarbris ble stående igjen i Ørsta etter konkursen i PE Bjørdal. Denne saken blir nå løst gjennom det nye selskapet.Foto: Karstensens Skibsværft

En del av de ansatte i tidligere PE Bjørdal har fått seg ny jobb. Men flere av dem som nå står uten jobb har gitt klare signaler om at de ønsker seg tilbake.

– De forteller at de trivdes med arbeidet sitt, og det er vi selvsagt fornøyd med, sier Meek.

Flere ansettelser

Han forteller at flere kunder har tatt kontakt etter konkursen og kommet med ønske om å investere i utstyr fra tidligere PE Bjørdal.

Meek og medarbeiderne har også vært i kontakt med rederne i Polarbris AS, som opplevde at hvitfiskfabrikken i nybygget deres ble stående fast i Ørsta som følge av konkursen.

– Dialogen har vært god, så denne saken skal løse seg, sier Meek.

Steel Tech, som tidligere leverte ingeniørtjenester til flere marine segment, har inngått leieavtale for lokalene til PE Bjørdal.

Meek planlegger flere nyansettelser den kommende tiden og vil prioritere tidligere ansatte i PE Bjørdal. Med nye eiere på vei inn skal det også gjennomføres en kapitalutvidelse.

(Copyright)
Publisert 29. June 2023, kl. 06.48Oppdatert 29. June 2023, kl. 06.48