Lofotposten melder at det like før klokken ti ble satt i gang en redningsaksjon utenfor Stamsund i Lofoten.

Les oppdateringer om denne saken hos vår søsterpublikasjon Fiskeribladet

– Redningsskøyta «Det Norske Veritas» fikk melding fra en sjark som hadde tatt garn i propellen og drev i fjæra. Da skøyta kom lå den helt i fjæra. I forbindelse med bergingsarbeidet så grunnstøtte også skøyta. Helikopter er på vei. Det er også redningsskøyta «Sundt Flyer», mob-båter fra kystvakta og lokale fartøyer, opplyser vakthavende ved HRS til Lofotposten litt før klokken halv elleve fredag formiddag.

Krevende værforhold

– Det var svært krevende værforhold som gjorde at redningsskøyta havnet på grunn da den skulle hjelpe sjarken. Redningsskøyta «Sundt flyer» sleper nå «Det Norske Veritas» mot land, sier kommunikasjonssjef i Redningsselskapet Kristina Brekke Jørgensen til NRK.

HRS opplyste til kanalen at en mann ble hentet opp av redningshelikopter under redningsaksjonen, og at mannen var om bord på den grunnstøtte sjarken.

Kl. 11.28 meldte Lofotposten at sjarken som utløste redningsaksjonen ligger fortsatt ved stedet der den grunnstøtte – og at begge redningsoppdragene er avsluttet.

– Vi har avsluttet det som redningsaksjon, nå er det snakk om berging av sjarken. Vedkommende som var i sjarken og som har vært i sjøen, er nå på vei til UNN i Tromsø i redningshelikopter, forteller Frode Iversen, pressemedarbeider i HRS til Fiskeribladet kl. 12.10 fredag.

Iversen har ikke noen informasjon om at andre personer skal ha blitt skadet i hendelsen.