Se video: Vil ha slutt på trakassering av ferjemannskap

Nå lanseres en kampanje for å sikre ferjemannskaps arbeidshverdag. For de blir ofte utsatt for farlige situasjoner på jobb, melder Statens vegvesen.

Statens vegvesen oppfordrer bilister om å bruke hodet når de kjører av og på ferjer. Ofte kommer ferjemannskap ut for farlige situasjoner grunnet bilister som ikke kan oppføre seg.
Statens vegvesen oppfordrer bilister om å bruke hodet når de kjører av og på ferjer. Ofte kommer ferjemannskap ut for farlige situasjoner grunnet bilister som ikke kan oppføre seg.Foto: Mikaela Berg

– Statens vegvesen har et mål om at vår virksomhet skal gjennomføres uten at mennesker, materiell og miljø påføres skade, og vi ser alvorlig på denne typen hendelser.

Vi har en dialog om konkrete tiltak med ferjeoperatørene og har også utviklet en kampanjefilm med formål om å forebygge de nevnte handlingene, melder vegvesenet på sine nettsider.

Vil lære bilister folkeskikk

Nå ruller de ut en reklamefilm som skal få alle bilister som tar ferje til å tenke seg litt ekstra om.

– Vi håper at kampanjefilmen du ser her, bidrar til at alle trafikanter som reiser med ferje, blir mer bevisst på egen atferd, skriver Statens vegvesen.

Videoen er produsert av Per Høj.
(Copyright)
Publisert 30. May 2024, kl. 09.26Oppdatert 30. May 2024, kl. 09.26