Mo i Rana-selskapet Momek har opplevd jevn vekst gjennom 25 år. Det siste året har imidlertid veksten akselerert, med en økning fra 700 millioner til 1 milliard i omsetning.

-Et solid fundament i bunn med service og vedlikehold mot prosessindustrien har gitt MOMEK muligheten til å utvikle seg i flere markeder, og MOMEK opplever vekst i flere av disse, sier konsernsjef Roger Skatland i en pressemelding.

For å imøtekomme økt etterspørsel har konsernet ansatt 100 personer i 2023, og den nåværende staben er på 550 ansatte.

Mange nuller

Nyheten om at en milepæl med mange nuller bak var nådd ble kunngjort på det interne arrangementet «Momek Pitstop», heter det fra selskapet. Driftssjef Alexander Johansen og daglig leder Gøran Nerdal delte nyheten, mens konsernsjef Roger Skatland og eier Wiggo Dalmo begge uttrykte tilfredshet med utviklingen.

Den strategiske satsingen i ulike markeder gir positive utsikter for 2024, forteller selskapet. Produksjonsverkstedet i Mo i Rana har allerede sikret kontrakter for det kommende året, og Momek Services har utvidet avdelingen i Mosjøen med 20 nye ansatte, opplever økt etterspørsel etter ordre.

Flere prosjekter på vei

– I tillegg til at avdelingen skal ta på seg prosjektoppdrag i Sør-Helgeland. Vi forventer vi også å håndtere prosjekter og vedlikeholdsoppdrag over hele Norden, sier administrerende direktør, Roger Skatland i meldingen.

I tillegg har konsernet flere store utviklingsprosjekter innen robotikk og 3D-printing i ulike industrier.