Bergenseren Per Grieg senior er mannen som bygget det familieeide Grieg Group til det milliardkonsernet som i dag omfatter både internasjonal shipping, skipsmegling, investorvirksomhet, logistikk og ikke minst underbruket Grieg Seafood.

Det var Bergens tidende som først skrev om dødsfallet.

Tredje ledd

Grieg bygget konsernet videre fra det opprinnelige Joachim Grieg & Co, som ble startet av hans egen grandonkel tilbake i 1884. Selv begynte han som skipsmegler i selskapet.

Senior overlot rattet i selskapet til Elisabeth, Camilla og Elna-Kathrine Grieg, og eldstemann Per Grieg jr. allerede i 1999. Oppdrettsdelen av selskapet er siden blitt ett av Grieg-konsernets mange bein å stå på, og er i dag et av verdens ledende på laks.

På veien rakk industrilederen å bli hedret med St. Olavs orden, for sitt mangeårige arbeid og giverglede overfor blant annet SOS Barnebyer og ulike gode formål i og utenfor fødebyen Bergen.

Selv forklarte han god form i høy alder med «flaks».

– Og en generelt sunn livsstil. Rådet og mottoet jeg alltid bruker er: Alt med måte. Jeg liker ikke overskudd av noe slag. Alle overskudd er dårlige, fortalte han i et internt intervju i Grieg Group i fjor.