Sikret seg kontrakt med nederlandsk gigant

Aeron er tildelt en EPCi-kontrakt for leveranse av komplette ventilasjons- og kjølesystemer til et 2GW havvindprosjekt.

AF-eiede Aeron har sikret seg en større, havvindkontrakt med nederlandsk selskap.
AF-eiede Aeron har sikret seg en større, havvindkontrakt med nederlandsk selskap.Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen, AF Gruppen

Prosjektet en del av et stort utbyggingsprosjekt i regi av det nederlandske, statseide selskapet TenneT. Prosjektet skal produsere strøm til husstander i Tyskland og Nederland.

En halv milliard

Avtalen med Aeron har en verdi som overstiger 500 millioner kroner.

Aeron er et selskap i AF-gruppen, og har hovedkontor i Flekkefjord.

Aeron skal levere detalj-engineering, design, prosjektering, innkjøp og sammenstilling av ventilasjons- og kjølesystemer til 2 gigawatt-prosjektene, BalWin4 & LanWin1, som vil gi grønn vindkraft fra Nordsjøen til ca. 5 millioner husstander. Kontrakten er tildelt av en anerkjent internasjonal EPC-leverandør på vegne av TenneT for utbyggingen.

– Vi er stolt over å ha blitt tildelt denne viktige kontrakten innen offshore vind. Kontrakten markerer et betydelig skritt framover i vår satsing på fornybar energi, og vi ser fram til å samarbeide med vår kunde og partnere for å sikre vellykket gjennomføring av prosjektet, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen i en pressemelding.

Oppdrag frem til 2034

Prosjektering starter umiddelbart og utstyret vil leveres i 2025 og 2026.

I etterkant av leveransene fra Aeron vil systemene monteres på plattformene ved verftet før installering og ferdigstillelse offshore i 2029–2030.

Aeron skal også levere service- og vedlikeholdstjenester fram til 2034.

(Copyright)
Publisert 3. June 2024, kl. 08.17Oppdatert 3. June 2024, kl. 08.17