Skifter navn - og satser stort på miljøvennlig flåte

Volstad Maritime endrer navn til Havila Subsea & Renewables i forbindelse med at rederiet nå er et heileid selskap i Havilagruppen.

Njål Sævik,eier i Havila.
Njål Sævik,eier i Havila.Foto: Havila

Havilagruppen, gjennom selskapet Sæviking AS, gikk i vår fra å være majoritetseier til å bli eneeier av Volstad Maritime.

Havila-eier Njål Sævik, nå styremedlem i Havila Subsea & Renewables, sier navneendringen er naturlig siden rederiet nå er 100 prosent eid av Havila.

– Navn er en viktig identitetsmarkør, og vi ønsker å vise at vi står sammen om å bygge et fellesskap av rederier som gir oss styrke og bredde mot markedet og i driften av rederiet, sier Sævik.

Hjemmehavn i Fosnavåg

Navnet er nå registrert i offentlige registre og vil gradvis bli tatt i bruk på nettsider og annet materiell. Skipene i Havila Subsea & Renewables vil beholde sine nåværende navn, men Havila-navnet kan bli lagt til.

Båtene vil bli registrert med hjemmehavn i Fosnavåg, noe som vil stå på båtene.

I forbindelse med overtakelsen er det også gjort endringer i styret.

Hege Sævik Rabben blir nytt styremedlem, mens Njål Sævik fortsetter i styret sammen med styreleder Stein Pettersen.

For sjøfolkene i tidligere Volstad Maritime vil overgangen til Havila ikke ha noen betydning.

Miljø-flåte

– Volstad Maritime har en av de mest moderne subsea-flåtene i verden, det er en miljøvennlig flåte og de siste fem årene har 40 prosent av aktiviteten deres vært mot offshore vind. Dette er en interessant flåte med en god ordrebok innenfor et marked vi har tro på, sa Sævik til Kystens Næringsliv tidligere i vår.

Administrasjonen vil fortsatt være på kontoret i Ålesund, men Havila vil se på hvordan man kan hente ut fordeler og styrker mellom selskapene.

(Copyright)
Publisert 26. June 2024, kl. 09.07Oppdatert 26. June 2024, kl. 09.07