Solstad håver inn penger og leverte tidenes beste kvartal
Inntektene på 1,9 milliarder i andre kvartal er rekord. Det er også driftsresultatet på 934 millioner, noe som gir en driftsmargin på hele 49 prosent.
En tredjedel av driftsoverskuddet i første kvartal stammet fra fornybarsegmentet.
– Dette viser at det er stort potensial for å utnytte fartøy opprinnelig bygget for olje og gass på havvind og andre fornybare aktiviteter, opplyser administrerende direktør Lars Peder Solstad i Solstad Offshore.
Økte inntektene med 44 prosent
Solstad rapporterer om et bedre marked for ankerhåndterere i andre kvartal, mens spotmarkedet i Nordsjøen var noe ned sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.
Inntektene i andre kvartal økte med 44 prosent sammenlignet med inntektsnivået på 1,3 milliarder i andre kvartal i fjor.
Solstad-flåten hadde en utnyttelsesgrad på 89 prosent i kvartalet, og en ordreinngang på 2,1 milliarder kroner.
Forventer fortsatt vekst
Rederiet forventer at den sterke veksten fortsetter fremover. Aktiviteten beskrives som høy i alle offshoresegmenter.
Tross rekordresultater opplevde Solstad likevel enkelte utfordringer i sommersesongen i form av prosjekter som ble utsatt.
– Geografisk er Europa og Taiwan de mest aktive markedene på havvind, mens olje- og gassaktiviteten er høyest i Brasil, Guyana og Nordsjøen, heter det i kvartalsrapporten.
Siem med 52 % driftsmargin
Også Solstad-konkurrent Siem Offshore presenterte fredag morgen et svært sterkt resultat for andre kvartal.
Omsetningsmessig er selskapet nå omtrent halvparten så stort som Solstad, med inntekter på 88,8 millioner dollar – tilsvarende rundt 953 millioner norske kroner.
Siem slo imidlertid Solstad på driftsmargin. Marginen endte på 52 prosent etter et driftsresultat på 492,5 millioner kroner.
Gode Nordsjø-rater for PSV-er dominerte andre kvartal for Siems del, sammen med høy aktivitet for ankerhåndterere i Sørøst-Asia og Australia.
Selv om rederiet ser lyst på markedsutsiktene, velger man også å helle ørlite kaldt vann i blodet i forhold til vekstraten.
– Den forventede økningen i global aktivitet fortsetter, men litt saktere enn først antatt. Vi mener likevel at den moderne flåten vår vil være etterspurt i mange år fremover, heter det i kvartalsrapporten.
(Vilkår)