– I dette prosjektet er det mye nytenkning for å få en mest mulig allsidig lekter med store kapasiteter. Det er hyggelig når aktører i bransjen kommer til oss med flere prosjekt som vi kan utvikle og fullføre i samarbeid, sier salgssjef Karl Johan Barstad, Retrofit Green Yard Kleven til Kystens Næringsliv.

Han legger til at SeaTugs er en aktør verftet samarbeider godt med. Selskapene utveksler tjenester av hverandre, siden verftet også har bruk for taubåttjenester.

Omfattende ombygging

Green Yard Kleven har bygd om og oppgradert lekteren for Abri Invest med mellom annet kraner, thrustere for flytting, 130 kilowatt generator, lasterom, maskinrom og oppholdsrom.

Nå er den snart klar for å kunne gå i nye oppdrag for Sea Tug.

Prosjektet har skal også ha blitt utført på bærekraftig og sirkulært vis, med mellom annet gjenbruk av deler, der både delene og lekteren får forlenget livsløpet.

Ombyggingen har foregått innendørs med lave utslipp og gode arbeidsforhold, melder verftet.

Lurer du på hvor mye kranene på verftet kan køfte?

Beddingskranene på verftet har en løftekapasitet på 182 tonn hver, og klarer fint ei samløft på over 300 tonn, får Kystens Næringsliv vite av verftet.

Få med deg små og store nyheter - les nyhetsbrevet vårt
Kystens Næringsliv har nyhetsbrev. Redaksjonssjef Arvid Steen oppdaterer deg ukentlig på det viktigste som skjer i maritim industri og leverandørnæring.