Vard vant innovasjonspris

Vards Rem Power vant innovasjonsprisen under årets Maritime klyngekonferanse i Ålesund. - En seier for hele sunnmørsklyngen, sier prisvinner.

Vards Rem Power vant innovasjonspris.
Vards Rem Power vant innovasjonspris.Foto: Arvid Steen
Den maritime klyngekonferansen, Ålesund (Kystens Næringsliv): Prisen ble delt ut av ut av Anne Lise Sagen Major, viserektor NTNU.
Rem Power.Foto: REM

Rem Power er designet og bygget av Vard, for Rem Purus.

På scenen for å motta prisen, var blant annet Amrit Bhullar, Senior Vice President Business Development & Group Innovation.

Takket klyngen

- Det er veldig stas å ta i mot denne viktige prisen. Dette er en seier for hele sunnmørsklyngen. Rem Power er en pioner innen grønne og teknologiske løsninger fra en rekke aktører i den maritime klyngen her på Sunnmøre. Dette er et bevis på at samarbeid på tvers av klyngen er viktig for innovasjon og utvikling og at det gamle slagordet om at vi samarbeider når vi kan, men konkurrerer når vi må, fremdeles gjelder.

- Vi mottar denne prisen på vegne av VARD, Rem Purus og alle som har deltatt i dette prosjektet. Tusen takk til dem. Sammen utgjør vi virkelig en forskjell for å muliggjøre fremtidsrettet og konkurransekraftig utvikling til havs, sier Amrit Bhullar.

Flere viktige, grønne og teknologiske løsninger, som blant annet Kongsbergs Rim Drive Azimuth Thrustere og Seaonics ECMC kran er eksempler på produkter som kommersialiseres gjennom dette fartøyet.

I tillegg er prosjektet det første som klargjøres i henhold til Ocean Charger prosjektet med formål å muliggjøre elektrisk lading av skip i havvindparker.

(Copyright)
Publisert 21. September 2023, kl. 14.29Oppdatert 21. September 2023, kl. 15.03