Wallenius Wilhelmsen gjør som hotellene på 83 fartøy

Porsgrunnselskap har landet lukrativ «underholdningsavtale» med Oslo-rederiet.

Ro-ro-fartøy fra Wallenius Wilhelmsen.
Ro-ro-fartøy fra Wallenius Wilhelmsen.Foto: Wallenius Wilhelmsen

Det er Bazeport Technology, som mange kanskje kjenner fra TV-løsninger på hoteller i inn- og utland, som nå skal forsyne Wallenius Wilhelmsens bilfrakteflåte med sin egen IPTV-løsning.

Programvareselskapet inngikk nylig en strategisk avtale som skal gi 83 av 125 fartøy i oslorederiets flåte informasjonsdelings- og underholdningssystemet Bazeport Seea.

Revolusjonen

Ifølge en pressemelding fra Bazeport, vil dette «revolusjonere hvordan bedriftsinformasjon kommuniseres og tilgjengeliggjøres om bord». Systemet er i bruk ikke bare på hoteller, men også på sykehus og ellers i maritim sektor.

Xavier Leroi i Wallenius Wilhelmsen.Foto: Wallenius Wilhelmsen

– Våre sjøfolk er ryggraden i våre operasjoner, og vi ser alltid etter måter å forbedre arbeidsmiljøet om bord på fartøyene våre. Bazeports Seea-system vil hjelpe oss med å gi tilgang til pedagogiske og informasjonsressurser som støtter deres personlige og faglige utvikling, sier driftsdirektør for shippingtjenester Xavier Leroi hos Wallenius Wilhelmsen i meldingen.

Rekordåret 2023

Nylig bestilte rederiet fire nye bil- og lastebåtfartøy av neste generasjon Shaper Class, som er første steg på veien mot netto nullutslipp - et mål som rederiet sikter på å nå allerede i 2027.

Rederiet gjorde unna at rekordartet fjorår, med et resultat før skatt på drøye 4,8 milliarder norske kroner.

– 2023 var vårt beste år noensinne. Jeg er stolt av det våre folk har levert sammen med kundene våre. Ikke bare fornyer kundene kontraktene til markedspriser; de legger også til biodrivstoff som en del av den vanlige drivstoffblandingen, uttalte Lasse Kristoffersen, administrerende direktør i Wallenius Wilhelmsen i en børsmelding.

On-demand

I tillegg vil alle fartøyene som installerer Bazeport også kunne gi mannskapet tilgang til et stort utvalg underholdning. Med systemet som primært fungerer offline, får mannskapet en on-demand underholdningsopplevelse om bord. Det skal redusere unødvendig internettrafikk.

Men alt er ikke underholdning.

– Bazeport Seea-systemet vil ikke bare forbedre opplevelsen om bord for mannskap og passasjerer ved å integrere Microsoft Power BI, men også sette en ny standard for bedriftskommunikasjon- og informasjonsdeling i den maritime industrien, mener Thorstein Rinker i pressemeldingen.

Thorstein Rinker i Baze Technology.Foto: Baze Technology

Rinker er salgssjef i Baze Technology, som er leverandør av Bazeport-systemet.

Som på kontoret

Integrasjon mot Power BI skal tillate sømløs visning og administrasjon av bedriftsdata, og skal gjøre kommunikasjon og informasjonsdeling om bord mer lik det man kjenner det fra kontorer på land.

– Bazeports Seea-system vil spille en avgjørende rolle i å strømlinjeforme vår interne kommunikasjon og levere kvalitetsinformasjon, samt underholdning til våre fartøyer over hele verden. Vi bryr oss om våre sjøfolks trivsel, og vi ønsker å gjøre dem mer tilknyttet og inkludert i Wallenius Wilhelmsen-organisasjonen, utdyper Sarah Walsh.

Hun har tittelen visepresident flåtestyring hos Wallenius Wilhelmsen.

(Copyright)
Publisert 11. April 2024, kl. 07.32Oppdatert 11. April 2024, kl. 07.32